Diari Més

La Diputació comença a implantar la plataforma digital per fer tràmits des de casa amb els ajuntaments

La nova administració electrònica permetrà demanar un permís d'obres o comunicar un canvi de domicili al padró

Sessió de formació a l'Ajuntament del Masroig on s'ha iniciat la implantació de la plataforma digital Actio desenvolupada per la Diputació de Tarragona. Imatge del 12 d'abril de 2017 (horitzontal)

servei, Diputació de Tarragona, tràmit, ajuntament, permís, Plataforma digital, padróACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant aquest mes d'abril, tècnics de la Diputació de Tarragona treballen en diversos municipis per implantar definitivament l'administració digital al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La plataforma Actio facilitarà als ciutadans fer tràmits amb el seu ajuntament des de casa. Entre d'altres, es podrà sol·licitar un permís d'obres, comunicar una alta d'activitat o fer un canvi de domicili al padró municipal. Amb aquest sistema "d'automatització de serveis administratius", la Diputació de Tarragona afavoreix una relació "més còmoda i fluïda" amb les administracions, a la vegada que dona compliment a la normativa vigent. Els primers pobles on s'instal·larà la plataforma són el Masroig i Bellmunt del Priorat (Priorat), Freginals (Montsià), Caseres i Arnes (Terra Alta), Arbolí (Baix Camp), Montferri (Alt Camp), Senan (Conca de Barberà), tots ells municipis de menys de 5.000 habitants.

Durant aquets mes d'abril, la plataforma Actio substituirà els tràmits en suport físic per tràmits en formats digitals, en fase experimental. El primer poble en posar en marxa el pla ha estat el Masroig. La intenció és llançar definitivament l'administració digital a la demarcació a partir del segon semestre d'aquest any.

La Diputació de Tarragona, a més d'instal·lar l'eina tecnològica també ofereix formació i acompanyament que un grup de tècnics especialitzats en els àmbits de la informàtica i l'assessorament jurídic ofereix als ajuntaments. Actio és una plataforma desenvolupada íntegrament per l'ens provincial i està basada en tecnologies workflow (flux de treball) i business intelligence (intel·ligència de dades) d'última generació. Permet accedir a tots els serveis que ofereix la Diputació i la resta d'administracions i facilita l'activitat administrativa del ciutadà amb el seu ajuntament. És un sistema que permet guanyar en "agilitat, eficàcia i transparència" en les relacions de la ciutadania amb les administracions i s'implantarà amb la col·laboració de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC).

tracking