Diari Més

L'Spring Break de joves francesos que s'havia 'cancel·lat', arriba al maig

La pressió de les administracions després del Saloufest va provocar la teòrica anul·lació del Karibean Spring Break el 2016, però mai s’ha deixat de fer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants francesos del festival FunBreak, hereu del Karibean Spring Break, tornen a la Costa Daurada. Ho faran del 25 al 28 de maig en una nova edició en la qual es prometen tres dies d’autèntica festa. Mentre el polèmic paquet turístic Saloufest ha hagut d’emigrar per les pressions de les administracions públiques i part del sector hoteler, que també va renegar del festival que portava milers de joves britànics cada any per la «mala imatge» que es donava de la capital de la Costa Daurada, l’operador que organitza un paquet similar amb turistes francesos ha sabut esquivar a uns i altres: continua venent-se i amb gran èxit.

Davant el rebuig de l’Ajuntament i la Generalitat envers el Saloufest, el 29 d’abril de l’any passat, l’operador del Karibean Spring Break (una oferta dirigida a estudiants francesos que tenia l’alcohol i el sexe com a ganxo promocional a Salou) anunciava que retirava el paquet turístic de la seva oferta. Davant d’això, la mateixa directora general de Turisme, Marian Muro, celebrava l’anunci el mateix dia i advertia que la Generalitat continuaria actuant contra les empreses que promouen el «turisme de borratxera» perquè desprestigien i «malmeten» la imatge com a destinació turística de Catalunya.

Però, els francesos no es van quedar a casa. Pocs dies després, el 5 de maig, els joves deixaven evidències per tota la xarxa que havien desembarcat a la capital de la Costa Daurada. El paquet turístic continuava, però amb un altre nom. I, enguany, tornarà, en la que és –segons asseguren els organitzadors– la desena edició, sota el nom de Spring Break que, com es pot apreciar, no dista massa de la denominació del paquet turístic que, suposadament, es va cancel·lar (Karibean Spring Break).

Si bé és cert que l’Spring Break té algunes diferències amb el polèmic Saloufest britànic, donat que no es ven com un programa per a la pràctica de l’esport, i que els francesos passen de forma més discreta per la Costa Daurada, el paquet presenta Salou com allò que ha estat sempre i continua sent inevitablement: un destí de primer ordre per als joves europeus.

També Ferrari Land

L’oferta és gairebé la mateixa o, com a mínim, en els mateixos establiments d’oci de Salou i la Pineda. Festes i concerts a una macrodiscoteca de la Pineda, entrada a un conegut beach club, una festa damunt d’un vaixell, i també visites a Barcelona. Enguany ha incorporat com a novetat l’accés a Ferrari Land.

Les noies paguen menys

Els turistes de l’Spring Break Salou s’allotjaran en apartaments de dos estrelles o en hotels de tres estrelles a pensió completa. El paquet es ven utilitzan la vella estratègia d’utilitzar les dones com a reclam i, per assegurar-se una presència important de les mateixes, ofereix preus més baixos a les joves. Com a exemple, la tarifa per cada dona per tot el festival és de 339 en hotel de tres estrelles a pensió completa. Els homes paguen 20 euros més: 359 euros.

El cost d’allotjar-se en un apartament de dues estrelles és força més barat i també fa distincions de sexe. Els apartaments per a sis persones durant tots els dies costen 199 euros a les dones i 219 als homes.

Una gran demanda enguany

L’organització del paquet turístic, que es ven com a festival, alerta a través de la seva pàgina web que «a causa de l’excessiva demanda d’enguany, els apartaments ja estan plens i es recorda que els hotels seleccionats estan situats «al centre i prop de les activitats del festival».

Els vídeos de promoció oficial de la nova edició del festival d’aquest any mostren de forma ben curosa les festes que els turistes celebren als locals d’oci contractats. Altra cosa és el rastre que deixen els turistes als vídeos de les festes que van enregistrar l’any passat –on l’alcohol i el desenfrè tenen papers protagonistes, fins i tot als autobusos que utilitzen per desplaçar-se– o els alternatius on es promociona l’edició d’enguany on apareixen episodis que no disten tant dels que van provocar la cancel·lació del Saloufest.

«El sexe i l’alcohol sempre prevalen en una atmosfera de pura bogeria», argumentava la web l’any passat, a càrrec de Deejay Events, que afegia que el festival era una «gran oportunitat per fotre un clau amb l’embriaguesa com a excusa». Enguany és Blackout Events l’empresa organitzadora, que ha suavitzat els arguments de promoció.

Una captura dels vídeos de l'esdeveniment, amb dos joves de festa.

L'Spring Break de joves francesos que s'havia 'cancel·lat', arriba al maigSpringbreak Salou

Dues noies beuen en una de les festes de les vacances.

L'Spring Break de joves francesos que s'havia 'cancel·lat', arriba al maigSpringbreak Salou

Una de les festes de les vacances.

L'Spring Break de joves francesos que s'havia 'cancel·lat', arriba al maigSpringbreak Salou

tracking