Diari Més

Societat

Sospites de plagi en el cartell de la Firagost 2017 de Valls

El setmanari El Vallenc relaciona la il·lustració principal del cartell amb la imatge d'un 'packaging' comercial

Cartell guanyador del concurs de la Firagost 2017

Sospites de plagi en el cartell de la Firagost 2017 de Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns l'edició digital del setmanari El Vallenc ha evidenciat la possibilitat de què el cartell guanyador del concurs organitzat per la imatge de la Firagost 2017 contingui imatges plagiades d'altres treballs gràfics.

Segons indica el setmanari, la imatge central del cartell, un gall que protagonitza l'obra, ataviada amb una barretina, una aixada i espardenyes de pagès, podria estar copiada d'un treball presentat per l'estudi Squadink per al packgaging per la marcaThe Grounds i un producte de granola torrada.

La imatge pot veure's perfectament a la pàgina web de l'estudi de disseny, on es recullen els seus treballs professionals:http://squadink.com/#/project/the-grounds-granola/

El gall de la marca The Grounds té moltes similituds amb el que apareix en el cartell de la Firagost, obra de Carles Fernàndez Güell, que va guanyar el concurs convocat per la Cambra de Comerç de Valls.

Segons que apunta El Vallenc la confirmació del plagi invalidaria el cartell guanyador d'aquest any doncs estaria incomplint el punt número 3 de les Bases del concurs del cartell de Firagost 2017, on s'especifica que «queda prohibit el plagi parcial o total de qualsevol imatge i/o cartell ja existent».

Notícia original d'El Vallenc

Imatge del gall que aareix al 'packgaging' de The Grounds.

Sospites de plagi en el cartell de la Firagost 2017 de Valls

tracking