Diari Més

Societat

La Policia de Creixell acollirà temporalment gossos perduts

Els animals estaran a l’espai unes hores, fins que es localitzi el propietari o arribi la protectora

Les noves gàbies estan situades a comissaria i disposen de vuit metres quadrats.

La Policia de Creixell acollirà temporalment gossos perdutsAJ. Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local de Creixell comptarà, a partir d’avui, amb un espai d’acollida temporal de gossos perduts i abandonats dins la mateixa comissaria, unes instal·lacions en les quals els animals trobats pel carrer hi passen unes hores, com a màxim un dia, fins que es troba el propietari o arriba la protectora.

Ja fa 10 anys que el municipi disposa d’un espai que ofereix aquest servei, però tal com destaca l’alcalde, Jordi Llopart, «eren necessàries unes instal·lacions que reunissin unes millors condicions per tal que els gossos estiguin més ben atesos durant les hores que passen des del moment que l’animal és trobat fins que es decideix la seva destinació».

Fins ara, els gossos eren traslladats a una petita gàbia, d’aproximadament dos metres quadrats, ubicada al costat de l’antiga pista poliesportiva. «Les instal·lacions eren correctes, però calia una millora», explica Llopart. És per aquest motiu que, ara fa un any, el consistori va començar a treballar en la nova ubicació del servei i el resultat és l’espai de vuit metres quadrats que avui es posa en funcionament.

Les noves instal·lacions es troben a l’interior de la comissaria de la Policia Local de Creixell, fet que facilitarà una millor atenció dels gossos. Segons l’alcalde, els animals disposaran de servei d’aigua permanent i, a través de les càmeres de seguretat de la Policia Local ja instal·lades, els gossos podran estar constantment vigilats. «Ara, no caldrà fer viatges constants fins a l’antiga pista poliesportiva. El fet que els animals estiguin a la mateixa comissaria facilitarà que estiguin més ben atesos i, a més a més, si algú es troba un gos perdut o abandonat, no caldrà que truqui a la Policia, sinó que el podrà portar directament a comissaria», afegeix Jordi Llopart.

L’alcalde també recorda que en el cas de localitzar una mascota pel carrer sense propietari, cal alertar la Policia Local. Posteriorment, aquest cos policial revisa el xip de l’animal i intenta localitzar el propietari per tal que el vagi a buscar. Si això no és possible, la protectora d’animals es fa càrrec del gos.

D’altra banda, Llopart explica que des del consistori s’està treballant per millorar l’ordenança de tinença d’animals.«Volem treballar per fer memòria als propietaris que cal recollir els excrements de les seves mascotes de qualsevol lloc públic i, així mateix, que l’abandonament està sancionat», diu l’alcalde.

tracking