Diari Més

Successos

El germà d'un desaparegut de Montblanc demana identificar un cos

Fa 10 mesos es va trobar el cotxe de la víctima a escassos metros d’on justament hi havia un cadàver, al cingle de Castellfollit

La furgoneta localitzada al costat del cingle era la del germà del veí d'Olot.

El germà d'un desaparegut de Montblanc demana identificar un cosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa deu mesos que un veí d’Olot no en sap res del seu germà, un home de 66 anys que vivia a Montblanc. El seu cotxe va ser trobat pels Mossos d’Esquadra al cingle de Castellfollit de la Roca, a la Garrotxa, el passat mes de juny i, a uns 20 metres, es localitzà el cos d’un home que hauria caigut daltabaix. Tot apunta que el germà de l’olotí i el cadàver són la mateixa persona, però a hores d’ara, deu mesos més tard de l’incident, la hipòtesi encara no ha estat provada. «El que volem és saber si el cos trobat a Castellfollit és el del meu germà i tancar d’una vegada per totes quest mal son», explicava ahir el veí d’Olot al Diari Més.

Per poder tancar la qüestió, caldria certificar que el cadàver correspon al germà del veí d’Olot a través de les proves d’ADN. Segons explica, a mitjà mes de juny de 2016 ell mateix es va apropar fins a l’Institut de Medicina Legal de Girona per donar una mostra, «ja que els fills, vivint a Tarragona, els costava desplaçar-se fins a Girona», narra. Les proves, juntament amb les del cadàver, van ser analitzades a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya. Uns mesos més tard, el veí d’Olot es va assabentar que el test no havia sortit bé i, per tant, el cos seguia sense identificar i ell sense poder localitzar el seu germà. «Sembla a ser que les mostres del cadàver no estaven en condicions», explica.

La família va seguir sense saber res del cas durant dies i, quan ja es complien set mesos de la desaparició del montblanquí, el seu germà es va adreçar al Síndic de Catalunya per demanar ajuda, institució que finalment passà el cas al Defensor del Poble. «Em van dir que, quan hi hagués alguna novetat, ens ho comunicarien, però encara no en sabem res», es lamenta el veí d’Olot, que assegura sentir-se «impotent» pel fet de no poder tenir el cos del seu germà ni poder celebrar un funeral, ja que un cos sense identificar formalment no es pot enterrar. «Ell consta com a desaparegut, no com a mort, ja que el cadàver no s’ha pogut identificar, tot i les evidències, com el fet que el seu cotxe fos trobat al costat del cingle on es localitzà el cos sense vida d’un home», afegeix.

L’última cosa que el veí d’Olot sap del cas és que fa un parell de mesos es va demanar als fills del montblanquí desaparegut unes noves mostres d’ADN, però encara s’està a l’espera que es doni una resposta. Pel que fa a la localització del cos, sembla a ser que ja no es troba a l’Institut de Medicina Legal de Girona, sinó que ara estaria a Olot, segons explica l’olotí. «Això ho he sabut extraoficialment, però el trasllat s’ha fet sense cap mena de comunicació», narra.

Des d’una alçada de 20 metres

El 5 de juny de 2016 es va trobar al cingle de Castellfollit de la Roca el cos sense vida d’un home que hauria caigut des d’una alçada de 20 metres. Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació i, ja des d’un bon principi, es marcà com a hipòtesi més probable que el cadàver correspongués a un veí de Montblanc de 66 anys.

Tot, però, començà quan es trobà a Castellfollit una furgoneta aparcada que feia dies que ningú movia. Al seu interior es va trobar un telèfon mòbil, a través del qual la policia trucà a un dels números de referència, corresponent al germà que viu a Olot. «Va ser en aquell moment quan vam denunciar la seva desaparició. Poc després, es trobà el cadàver», narra el germà.

tracking