Diari Més

'Re-descobrint Centcelles' de l'MNAT guanya el Premi Musa d'exposicions sobre el món antic

El lliurament del premi tindrà lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona aquest dimarts 4 d’abril a les 19.00h

Exposició

'Re-descobrint Centcelles' de l'MNAT guanya el Premi Musa d'exposicions sobre el món anticMNAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona rebrà, aquest dimarts dia 4 d’abril a les 19.00h, el Premi Musa d’exposicions sobre el món antic per l’exposició ‘Re-descobrint Centcelles’, en l’acte de lliurament dels XXIV Premis Auriga. Tindrà lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona, a Gran Via de les Corts Catalanes, 585. Barcelona.

Els premis Auriga són concedits per la Revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació de la tradició clàssica a Catalunya.

L’exposició “Re-descobrint Centcelles” que es pot veure al MNAT fins al 16 d'abril de 2017, mostra una nova mirada a aquest singular monument, declarat Patrimoni Mundial l’any 2000, que des de sempre ha atret arqueòlegs i estudiosos del món romà, de la història i de l’art, proposant un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa historiografia, així com una reflexió sobre l’enorme potencial social que en el terreny de la sensibilitat i del coneixement permet desplegar el conjunt de Centcelles.

Presenta, també, la darrera proposta de reconstitució arquitectònica sobre el conjunt monumental, a la llum de les noves interpretacions i de l’estudi de les restes conservades, aplicant les noves tecnologies infogràfiques. A més, vol incitar el visitant a recórrer els escassos sis quilòmetres que –des de Tarragona– el separen d’aquest singular i excepcional monument.

Presentada del 27 d’abril fins al 8 de gener de 2017 i prorrogada fins el 16 d’abril de 2017 al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ha rebut fins el dia d’avui 47.479 visitants.

L’exposició ha comptat amb un programa específic d’activitats, pensades per a tot tipus de públic, com ara les visites guiades a l’exposició, conferències, un Club de lectura, propostes al voltant de Tàrraco Viva, i amb la recent edició d’un catàleg, que incorpora la totalitat de la mostra més quatre articles introductoris de Jaume Massó, Francesc Tarrats, Josep Anton Remolà i Pilar Sada.

Aquest és ja el cinquè premi Auriga que rep l’MNAT. Prèviament va ser guardonat amb el Premi Musa el 2010 per l’exposició ‘Tàrraco, pedra a pedra’, el 2012 per l’exposició ‘Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans’, i el 2016 per ‘Re-descobrint Centcelles’. Així mateix, ha rebut també el Premi Didascàlia d’experiències docents el 2014 pel projecte educatiu ‘Centcelles, el nostre objectiu’, i el 2015 el Premi Carles Miralles i Solà, adreçat als treballs, projectes o iniciatives docents pel Projecte WikiArs a Tarragona.

tracking