Diari Més

Cultura

Més de 900 armats desfilen pels carrers de la Selva del Camp

El municipi ha acollit aquest diumenge la XXI Trobada d’Armats de les Comarques Meridionals amb la participació de 24 agrupacions

Els tambors han anunciat el pas dels 900 participants.

Més de 900 armats desfilen pels carrers de la Selva del CampOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El so dels tambors i les cornetes ressonant pels carrers de la Selva del Camp anunciaven aqe¡uest diumenge al matí que armats vinguts d’arreu de la província havien arribat a la població. S'ha tractat de la la XXI Trobada d’Armats de les Comarques Meridionals, un esdeveniment que se celebra anualment en un municipi diferent i que aquest diumenge va assolir rècord de participació amb més de 900 armats desfilant procedents de 24 agrupacions de les comarques tarragonines i també de Lleida.

En aquesta ocasió, la Selva ha sigut l’encarregada d’organitzar l’acte en el context dels 400 anys de la Confraria de la Puríssima Sang, «una comunitat molt activa que agrupa a més de 200 famílies selvatanes», ha destacat aquest diumenge l’alcalde del municipi, Josep Masdeu. El batlle s'ha mostrat molt satisfet de l’alta participació de la trobada i ha remarcat la presència dels armats de Tarragona, «una agrupació que normalment no participa en activitats fora de la Setmana Santa tarragonina, però que en aquesta ocasió ha visitat la Selva per l’estreta relació existent amb la Confraria de la Puríssima Sang», ha recordat l’alcalde. Així mateix, la trobada també ha comptat amb un altre convidat de luxe, els armats de Mataró, una de les formacions més importants de Catalunya.

L’acte s'ha encetat ben d’hora, a dos quarts de vuit del matí, amb l’arribada de les diferents agrupacions, que s'han anat reunint al Pavelló Municipal, on també s'ha realitzat l’esmorzar.

Vora dos quarts d’onze del matí ha sigut quan els tambors han començat a ressonar i, a toc de corneta, els centenars d’armats han iniciat la marxa pels carrers del municipi, encapçalats pels de la Selva i seguits per les dues colles convidades.

La comitiva ha avançat fins al passeig Josep Cristià, on cada una de les agrupacions ha sigut rebuda per les autoritats, entre els quals hi havia l’alcalde de la Selva, Josep Masdeu; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; i diversos alcaldes de la província, com el de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; o el de Riudoms, Josep M. Cruset, municipi que l’any vinent acollirà l’esdeveniment.

tracking