Diari Més

La Confraria de la Sang de La Selva celebra els 400 anys amb una Trobada d'Armats

Aquest diumenge hi haurà prop d’un miler d’armats de 24 agrupacions tarragonines i lleidatanes, a més dels de Mataró

En total seran vint-i-quatre agrupacions les que participaran en la trobada, reunint prop d'un miler d'armats

La Confraria de la Sang de La Selva celebra els 400 anys amb una Trobada d'ArmatsAjuntament de la Selva del Camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Selva del Camp acollirà, aquest diumenge 2 d'abril, la XXI Trobada d’Armats de les comarques meridional, una reunió anual de caire itinerant que habitualment reuneix col·lectius d’armats o manaies tarragonins i també d’algunes localitats lleidatanes i que commemora els 400 anys de la Confraria de la Sang d’aquest municipi del Baix Camp.

En total seran vint-i-quatre agrupacions les que participaran en la trobada, reunint prop d’un miler d’armats, en la que es preveu que sigui una de les reunions més multitudinàries en la història d’aquesta iniciativa. A més de les agrupacions que de forma habitual participen en aquestes reunions anuals, enguany destaca la presència a la Selva dels armats de Mataró, una de les formacions més importants de Catalunya. També es comptarà amb la presència dels armats de Tarragona, que normalment no participen en activitats fora de la Setmana Santa tarragonina, però que enguany han accedit a participar-hi per tal de celebrar l’efemèrides de la Reial Congregació de la Sang de N.S.J selvatana, donat que quan va néixer fa quatre segles ho va fer prenent com a referència a la Sang de Tarragona i ambdues entitats han mantingut sempre un vincle de germanor.

L'horari i actes previstos per a la XXI Trobada s’iniciarà ben d’hora, a les 07.30h amb l’arribada de les diferents Agrupacions d'Armats. Un responsable per a cada colla els acompanyarà a les instal·lacions on podran deixar les pertinences i on s'hauran de canviar. A les 9.00h del matí serà l’esmorzar de germanor per a les colles d'Armats al Pavelló Municipal d'Esports. Seguidament, a les 10.30h s’iniciarà la desfilada pels carrers de la Vila. Donarà el tret de sortida en el Pavelló Municipal d'Esports. Després passarà pel C. Joan Domingo, Av. Puig i Ferreter, C. Major, Els Ponts, Plaça de les Pletes, Plaça de Simó Salvador, Raval de St. Rafael, C. Hort dels Ferros, C. del Vilar, Portal d'Avall i finalitzarà al Passeig Josep Cristià, que és on se situarà la grada de les autoritats.

A les 12.00h serà l’acte final, on hi haurà parlaments i lliurament del record de la Trobada i cinta commemorativa a les colles participants.

tracking