Diari Més

Policial

Cau una xarxa liderada per romanesos que des de Tarragona enviava haixix a Europa

S'han detingut una quinzena de persones que actuaven sobretot des de Tarragona i Bilbao

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut 15 persones, la majoria de nacionalitat romanesa, integrants d'una organització establerta a Espanya i que des de diferents províncies, sobretot des de Tarragona i Bilbao, treia grans quantitats d'haixix amb destinació a d'altres països de la UE com Itàlia o Suècia.

En l'operació, desenvolupada en diferents fases, els agents s'han intervingut 180 quilos d'haixix, 20 de marihuana, 5,6 quilos d'speed i petites quantitats de cocaïna, a més de 4 quilos de substàncies de tall i material per preparar les substàncies per a la venda.

Va ser a mitjans de l'any passat quan la Policia va començar a seguir la pista sobre aquesta organització de narcotraficants, després que les autoritats romaneses advertissin que un home de nacionalitat romanesa s'havia desplaçat fins a Espanya per establir contactes amb l'objectiu d'adquirir cànnabis i per comercialitzar drogues sintètiques.

Gràcies a les indagacions, els agents van aconseguir frustrar l'enviament de 20 quilos de marihuana amb destinació a Itàlia en un control policial rutinari i van detenir dos membres de la xarxa.

Dos mesos després, els detinguts van intentar enviar 20 quilograms més d'haixix des de Bilbao a Tarragona en una furgoneta, que també va ser interceptada, aconseguint la confiscació de l'estupefaent i l'arrest dels seus dos ocupants.

Una tercera actuació policial a la frontera de la Jonquera (Alt Empordà) va impedir al gener que els detinguts enviessin 40 quilos d'haixix ocult en un carregament de pebrots amb destinació a Suècia.

Finalment, els investigadors van accedir a una finca ubicada a Hostalric (Selva) on l'organització ocultava la mercaderia i es va detenir tres persones més.

El final de l'operació es va desenvolupar a Tarragona i Bilbao, on es van practicar cinc registres. En un d'ells es van intervenir 5,6 quilograms d'speed, 12 grams de cocaïna, 4 quilograms de substància de tall, material per preparar l'estupefaent per a la seva venda, dues escopetes retallades i una arma curta.

Material intervingut durant l'operació.

Cau una xarxa liderada per romanesos que des de Tarragona enviava haixix a EuropaPolicía Nacional

Durant l'operació s'han confiscat fins a 180 kg d'haixix.

Cau una xarxa liderada per romanesos que des de Tarragona enviava haixix a EuropaPolicía Nacional

Part de la droga es va trobar dins un carregament de pebrots.

Cau una xarxa liderada per romanesos que des de Tarragona enviava haixix a EuropaPolicía Nacional

tracking