Diari Més

Turisme

Els hotelers estudien deixar de contractar l'Imserso davant les pèrdues que els provoca

Paguen 21 euros per persona i dia a pensió completa des de fa tres anys i el sector amenaça amb deixar el programa i perdre 35.000 paquets turistics

Cada any arriben 35.000 persones a les platges de Tarragona amb el programa de l'Imserso

Els hotelers tarragonins es plantegen abandonar el programa de l'ImsersoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

21 euros, per persona i dia i a pensió completa, en una habitació doble amb impostos inclosos. Això és el que paguen, des de fa tres anys, els milers de viatgers de l’Imserso que cada any reben els hotels de la Costa Daurada. Els preus provoquen pèrdues als empresaris que formen part del programa i que obren abans que comenci la temporada turística o que es mantenen oberts, quan aquesta està pràcticament finalitzada. Per aquest motiu la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona (FEHT) ha anunciat que el sector s’està plantejant abandonar el programa.

La problemàtica pels baixos preus de l’Imserso no és exclusiu de la Costa Daurada, s’estén a tots els municipis i ciutats que participen del programa de vacances per a persones grans. El passat mes de febrer, Benidorm, un dels destins tradicionals d’aquest programa, ja va anunciar que es plantava i que reclamava tornar a negociar els preus, aprofitant, de fet, que l’actual programa caduca aquest any. L’amenaça del sector a través de la FEHT podria interpretar-se també, de fet, com una mesura de pressió davant la imminent reunió que han de mantenir la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, amb la directora general de l’Imserso, Carme Balfagón, i representants de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos turísticos, la patronal del sector. En la trobada s’ha d’abordar la possible pròrroga del programa que planteja el Govern i que significaria suportar un any més amb els mateixos preus. Segons la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona, són quinze els hotels de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre els que acullen aquest programa que, a la província de Tarragona, comercialitza 35.000 paquets turístics.

«El motiu és econòmic, després de tres anys de preus congelats, no hi ha previstes millores en la retribució de les estades hoteleres, així doncs, fa temps que treballem amb pèrdues», explica el president de la FEHT, David Batalla. Xavier Roig, president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda «l’objectiu de participar en els programes de l’Imserso és mantenir la planta hotelera oberta amb tot el que això comporta, per exemple en llocs de treball estables, però ara mateix no és rendible. Així doncs, lamentablement, això afectarà les més de 500 persones que treballen de forma directa als hotels que habitualment col·laboren amb l’Imserso.»

Els hotelers esperen que siguin els usuaris qui puguin assumir un petit increment en el preu, arribant fins als 23 euros per dia, tenint en compte que la qualitat del servei que actualment s’ofereix no té res a veure amb el programa que hi havia fa una dècada.

Perdre altres clients

«Entenem la posició dels hotelers i que, amb aquests preus, no es pugui donar un servei com cal. Renunciar al programa significaria que, en puntes de temporada, alguns hotels estarien tancats», lamenta Benet Presas, regidor de Turisme de Salou. En el cas de la capital de la Costa Daurada, són entre quatre i cinc els hotels que treballen amb el programa de vacances. «Això significaria, també, en el cas de Salou, la pèrdua d’entre 200 i 300 llocs de treball», afegeix. La FEHT calcula que són 500 els treballs directes que genera l’Imserso.

«Tanmateix, tenir obert el parc hoteler abans de la temporada permet, de fet, acollir turistes o treballar amb altres paquets turístics, especialment el cap de setmana», assegura el regidor de Turisme.

tracking