Diari Més

El llegendari Parc Samà ressuscita

Serà visitable a partir de divendres amb instal·lacions renovades i un passi de 10 euros per tot l’any

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir del 31 de març, tota persona que s’acosti a Cambrils no podrà marxar sense visitar un dels seus indrets més emblemàtics. I és que serà aquest dia (divendres), quan el Parc Samà tornarà a obrir les seves portes, amb una nova gestió i importants novetats.

Va ser Salvador Samà i Torrents, l’any 1881, qui va encarregar obrir aquest emblemàtic parc, una residència de descans per a ell on, a banda de reposar, també hi caçava. Un ós, cocodrils i d’altres animals exòtics convivien en aquest parc, que ara tornarà a obrir portes (oficialment ho farà el 17 d’abril) amb altres bèsties que també faran les delícies dels seus visitants. Paons, ocells exòtics, o daines, entre d’altres, conviuran amb tots els visitants que decideixin acostar-se al Parc Samà, que ofereix uns preus molt competitius per a tots aquells que decideixin passar-hi el dia acompanyats, amb els amics o en família. Hi haurà un passi anual de 10 euros per persona, amb el qual els visitants podran accedir al Parc totes les vegades que vulguin. També n’hi haurà un altre, de familiar, per 20 euros, que inclou tota la família sempre que els fills tinguin setze anys o menys.

Expertus Turisme i Oci és l’empresa que s’encarrega de gestionar el parc i, des del setembre del 2016, hi ha invertit 300.000 euros. El nou Parc Samà té la mirada posada en la memòria de tots els esdeveniments que allí hi van succeir, des de les visites d’Alfons XIII i Victoria Eugenia fins als primers festivals internacionals de música de Cambrils. De fet, recuperar festivals de música i omplir de llum i color el Parc Samà és un dels objectius de l’empresa, tal com detalla el seu director, Francisco Javier Castillo. «Volem recuperar la memòria de tot el que va succeir des de l’any 1880 fins ara», va manifestar durant la visita realitzada aquest dimecres, on també hi van fer acte de presència l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la primera tinent d’alcalde del municipi, Mercè Dalmau; i el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella.

Mendoza va voler donar «les gràcies a totes les generacions que han ajudat a conservar el Parc Samà i a l’empresa, ja que amb aquesta inversió es podrà conservar el Parc».

En total, s’han contractat vuit treballadors fixes per tirar endavant el projecte, entre jardiners i personal d’oficines per intentar dotar de la màxima màgia possible a un indret que comptarà amb cinc àrees temàtiques, com seran el llegat colonial d’un marquesat, el romanticisme d’un jardí històric, el modernisme o la lleialtat d’art a la natura, l’exotisme de Cuba i la passió pels animals i un Jardí amb Memòria.

L’objectiu, segons el director de l’empresa, és «tancar el 2017 amb 50.000 visites», una xifra ambiciosa, però per la qual «treballarem al màxim dia a dia».

Una de les espectacularitats del Parc Samà és la combinació de natura i aigua.

El llegendari Parc Samà ressuscitaVicente M. Izquierdo

tracking