Diari Més

Turisme

Ensenyaran al personal turístic de Salou a actuar en cas d'ennuegada

Aquesta és la tercera causa de mortalitat accidental a l'Estat

S'ensenya a practicar la maniobra de Heimlich.

Ensenyaran al personal turístic de Salou a actuar en cas d'ennuegadaICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Metges i infermeres ensenyaran al personal turístic de Salou a actuar en cas d'ennuegada, que és la tercera causa de mortalitat accidental a Espanya, segons informa l'Associació Hotelera Cambrils-Salou-La Pineda. Els metges i infermeres de l'ambulatori de Salou formaran als restauradors perquè sàpiguen com actuar en els casos en els quals algú s'ennuega.

El projecte 'Abraça'm: la teva abraçada pot salvar una vida', pretén garantir una atenció immediata no professional de qualitat en aquests casos i a la iniciativa s'ha adherit, a més de la patronal hotelera, el complex temàtic PortAventura.

L'ennuegada pot provocar un quadre d'asfíxia, amb una elevada mortalitat, i representa la tercera causa de mort accidental a Espanya, amb un total de 2.087 defuncions anuals. L'obstrucció brusca de la via aèria superior per cossos estranys (OVACE) pot provocar un quadre d'asfíxia, i la falta d'oxigen al cervell durant més de quatre minuts pot produir dany cerebral o mort.

En els nens, la major part dels episodis d'ennuegades passen quan estan menjant o jugant i en presència d'una altra persona. En aquests casos, cal aplicar la maniobra de Heimlich, un procediment d'emergència que no precisa ser professional per a practicar-lo.

Els establiments adherits al projecte disposaran de personal amb formació teòrica i pràctica en primers auxilis i en la maniobra de Heimlich. Per a això, rebran un curs de tres hores, una de teòrica i dos de pràctiques, a l'aula d'educació sanitària del CAR Salou, amb una avaluació també teoricopràctica dels docents (professionals de medicina i infermeria del CAR).

tracking