Diari Més

Meteorologia

Una gran nevada omple de visitants els pobles de l'Alt Camp i la Conca de Barberà

A Prades, un miler d'abonats s'han quedat sense subministrament elèctric per culpa del temporal

La Conca nevada, vista des de Forés.

Gran nevada al Camp de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nevada inesperada pel fet d'haver caigut a l'inici de la primavera ha omplert de visitants els pobles de l'interior de Tarragona, a l'Alt Camp i la Conca de Barberà, on s'han registrat importants gruixos de neu.

La circulació a les carreteres s'ha normalitzat a mesura que han passat els llevaneus i l'únic que l'ha dificultat ha estat l'acumulació de vehicles a una banda de la via dels visitants que s'aturen per fer fotografies i tocar neu. A Prades, que rep centenars visitants cada vegada que cau una nevada important, el temporal ha deixat sense subministrament elèctric un miler d'abonats des de les nou del matí.

Desenes de cotxes s'han acumulat aquest dissabte als vorals de les carreteres d'interior de Tarragona per tocar neu. Entre els vehicles, el de la Josepa, de Vila-seca, que ha explicat que ha decidit marxar cap a Prades després de perdre's la gran nevada de l'any passat al municipi. «L'altra vegada no ho vam saber i no vam poder pujar i ara hem aprofitat», ha dit. L'Òscar també ha pujat des de Cambrils amb el seu fill, l'Àlex, en moto: «És el primer cop que venim amb moto fins a la neu i hem decidit fer una aventura junts«, ha manifestat.

En Marc, de Reus, ha sortit a entrenar amb la bici com fa sovint i s'ha trobat tota la neu pels camins que fa de manera habitual. «Està sent complicat amb la bici, sobretot a Castillejos, però després el llevaneu ho ha netejat», ha explicat.

Les màquines llevaneus han treballat durant la nit i també durant tot el matí per normalitzar la circulació, afectada per un gruix important de neu. A la zona de Castillejos han hagut de treballar força per deixar lliure el pas de la Volta de Catalunya en l'etapa 6 (Tortosa-Reus). Alguns camins, per exemple el d'accés a la Mussara, mantenien un important gruix de neu al migdia.

El centre de Prades

Gran nevada al Camp de TarragonaAjuntament de Prades

Conesa també s'ha llevat nevat.

Gran nevada al Camp de TarragonaDiari Més

També ha nevat a Santa Coloma de Queralt.

Gran nevada al Camp de TarragonaDiari Més

tracking