Diari Més

Medi Ambient

La Selva del Camp inaugura el darrer tram del recuperat camí del Rec

Serà diumenge coincidint amb la Festa de l'Arbre

Es farà una caminada popular des de la rotonda del Molí del Rovellat fins al final del sender.

La Selva inaugura el darrer tram del recuperat camí del RecAjuntament de la Selva del Camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Selva del Camp inauguraran aquest diumenge el darrer tram del sender més popular i amb més història del municipi, l’anomenat camí del Rec, un antic pas medieval que seguia el Rec de la Vila –durant segles el principal sistema per abastir d’aigua al municipi– des del peu de la serra de la Mussara fins al mateix centre del poble. Després que els darrers anys el consistori hagi recuperat el recorregut històric del sender, des de la Resclosa i el Pont Alt fins a l’entrada del nucli urbà de la Selva, l’èxit del projecte ha portat a l’Ajuntament a afegir un nou tram al vial, tot seguint el camí de l’aigua que alimentava el rec.

És així com s’han obert 1.500 metres nous de camí en paral·lel a la riera de la Selva, a partir de la resclosa que històricament ha servit per fer la captació selvatana, fins a arribar gairebé al Pantanet, un projecte d’embassament inacabat aigües amunt.

Gràcies a la iniciativa, s’ha pogut netejar i recuperar una part important de la llera de la riera en tot aquest tram del vial, que transcorre parcialment pel curs de l’aigua i per l’interior de finques particulars, els propietaris de les quals han cedit el dret de pas a l’Ajuntament.

Una de les actuacions més complexes ha estat la construcció de diversos ponts i passarel·les de fusta per tal de facilitar la circulació dels excursionistes en els punts més estrets i complicats. Aquestes construccions han estat dissenyades per tal de no bloquejar el pas de l’aigua en cas de crescuda de la riera, disposen d’ancoratges que permeten resistir el pas normal de l’aigua i estan integrats en l’entorn.

La inauguració d’aquest tram del Camí del Rec se celebrarà diumenge 26 de març coincidint amb la Festa de l’Arbre. A les 9 del matí s’iniciarà una caminada popular des de la rotonda del Molí del Rovellat fins al final del sender. Posteriorment, a partir de les 10 s’oferirà un esmorzar a l’àrea de la Resclosa, on també s’habilitarà un aparcament per tots aquells que no segueixin el camí a peu. La festa finalitzarà amb una plantada d’arbres al voltant d’aquesta zona i de la carretera TP-7013.

tracking