Diari Més

Comerç

Reus té menys botigues però més densitat comercial que Tarragona

El primer Cens d'Establiments Comercials de Catalunya revela que Reus és la quarta ciutat de Catalunya amb una densitat més elevada

Un comerç «viu i fort» tanca  un 2016 marcat per l'arribada de La Fira

Un comerç «viu i fort» tanca un 2016 marcat per l'arribada de La FiraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus, tot i tenir menys establiments que Tarragona, acumula una densitat comercial major, a causa de la relació existent entre habitants, nombre de locals, i superfície total de venda. Així ho revela el primerCens d'Establiments Comercials de Catalunya, eina estadística elaborada per la Direcció General de Comerç i el Consell General de Cambres de Catalunya, que permet disposar d'informació actualitzada de l'activitat comercial d'arreu del territori.

La densitat comercial pel que fa al nombre d'establiments per cada 1.000 habitants a Reus és de 15,86 locals, mentre que a Tarragona és de 13,89. El nombre d'establiments, per contra, és de 1.643 a Reus i 1.821 a Tarragona, i la superfície de venda també dista força: 239.145 a Reus, pels 297.864 a Tarragona. Però la concentració és superior a la capital del Baix Camp, amb una densitat de 2.308,02 metres quadrats comercials per cada 1.000 habitants, mentre que a Tarragona és de 2.272,14.

Del global de Catalunya, Reus és la quarta ciutat de més de 75.000 habitants amb un major nombre d'establiments per cada 1.000 habitants, per darrere de Girona, Barcelona i Lleida, mentre que Tarragona ocupa la setena posició.

Pel que fa a les grans superfícies ubicades als municipis de tot Catalunya, Tarragona n'ocupa la tercera posició per darrere de Castelldefels i el Prat de Llobregat, amb un 7,1% d'oferta comercial.

tracking