Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Vilallonga ha de pagar les costes d'un judici per actuar amb «mala fe»

No va pagar una factura fins que no va arribar a judici i el jutge diu que a més dels interessos ha d’assumir el cost del procés

L'Ajuntament de Vilallonga ha estat condemnat a pagar el cost d'un judici per una factura impagada.

L'Ajuntament de Vilallonga ha de pagar les costes d'un judici per actuar amb «mala fe»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La substituta del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona, Maria Àngels Llopis va sentenciar el passat mes de novembre –tot i que fins aquest no s’ha conegut el contingut de la sentència– a l’Ajuntament de Vilallonga del Camp a pagar els interessos de demora i els costos del procés judicial a l’empresa CETEB 2013. Aquesta empresa havia presentat un recurs contenciós administratiu contra el consistori vilallonguí perquè aquest no li abonava una factura de 4.719 euros corresponent a l’exercici del 2015, quan l’empresa havia realitzat tasques de gestió i assessorament en el departament de comptabilitat de l’àrea d’hisenda del consistori.

El consistori va decidir no personar-se a la vista que havia de resoldre la demanda de reclamació de l’import i en el moment en què s’anava a tramitar judicialment el recurs presentat per CETEB 2013, l’Ajuntament de Vilallonga va abonar l’import de la factura. Amb tot, el jutjat considera que ha de pronunciar-se igualment perquè en el recurs presentat no tan sols es reclamava l’import de la factura sinó també els interessos de demora.

Finalment, la jutgessa determina que, malgrat que l’Ajuntament ha abonat l’import de la factura, aquest ha actuat amb «mala fe i temeritat», en la mesura que per la seva inacció ha obligat a l’empresa que reclamava els diners a acudir a la via jurisdiccional. D’aquesta manera, a banda d’assumir els interessos de demora, de 534,07 euros, a més d’un import fixe de 40 euros regulat per llei, també obliga el consistori a pagar el cost del procés judicial, estimat en 2.020,06 euros.

En conseqüència; la decisió de no voler abonar una factura de l’any 2015 per valor de 4.719 euros haurà costat a les arques públiques de Vilallonga, 7.313,13 euros. La resolució judicial és ferma i no hi ha possibilitat de presentació de recurs per part del consistori.

tracking