Diari Més

La CUP també porta a fiscalia el cobrament irregular d'Anna Aragonès al Consell Comarcal

El grup exigeix explicacions i responsabilitats per acabar amb «males pràctiques»

Anna Aragonès, a la dreta, juntament amb el president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud.

L'alcaldessa de Riudecols també hauria cobrat il·legalment del Consell ComarcalConsell Comarcal del Baix Camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP afegeix el cas de sobresou il·legal de l'alcaldessa de Riudecols i consellera al Consell Comarca del Baix Camp pel PDeCAT, Anna Aragonès, a l'escrit presentat a fiscalia dels jutjats de Reus fa un mes que feia referència al cas de Mercè Dalmau. Davant d'aquest fet de reiteració, la CUP exigeix al govern comarcal explicacions i responsabilitat «per acabar amb possibles males pràctiques».

Tal com va passar amb Mercè Dalmau, de Cambrils, Aragonès també va estar cobrant un sou irregular del Consell Comarcal que era incompatible amb el d'alcaldessa del municipi durant un any i mig.Aragonès, del PDeCAT, hauria cobrat al voltant de 20.000 euros de més, que equival a un 20% més.

Segons explica el cupaire riudomenc Pere Campíñez, «Aragonès no va presentar la declaració d'incompatibilitats, requisit indispensable per poder prendre possessió del càrrec de consellera comarcal». Per aquest motiu el grup es mostra ferm i denuncia, en aquest cas amb paraules de la reusenca Marta Llorens, que «des de la CUP no ens empassem el victimisme de Dalmau i Aragonès sobre el seu desconeixement respecte el funcionament de la institució, ja que si la senyora Aragonès va presentar declaració d'incompatibilitats i de béns en acabar el mandat, perfectament devia saber que n'havia de presentar una de nova en iniciar el nou mandat».

Llorens també ha criticat que Anna Aragonès hagi publicat un escrit a les xarxes on afirma que la modificació de la seva retribució amb diners públics només afecta a 200 euros al mes del que ingressava des de l'inici del mandat actual.

La CUP demanarà en el proper Ple la dimissió de la consellera Aragonès, a més d'exigir a presidència que assumeixi la responsabilitat de la mala praxis al Consell Comarcal per ficar-hi ordre.

tracking