Diari Més

Tres restaurants tarragonins, a la final de la 'Tapa de l'Any'

Són L’Argilaguet 9 del Vendrell, Més que tapes de Reus i XDF de Tarragona

Els tres xefs dels resturants tarragonins que han passat a la final de la 'Tapa de l'Any'

Tres restaurants tarragonins, a la final de la 'Tapa de l'Any'Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Argilaguet 9 del Vendrell, Més que tapes de Reus i XDF de Tarragona seran els establiments de la demarcació de Tarragona que participaran a la final de la 'Tapa de l’Any', que se celebrarà el proper diumenge 9 d’abril a Sitges. La iniciativa, promoguda pel Gremi d’Hosteleria de Sitges i Estrella Damm, i que enguany arriba a la tercera edició, pretén premiar la millor tapa de tot Catalunya.

La semifinal de la prova s'ha celebrat aquest dilluns a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, i hi han participat les 43 propostes guanyadores de les rutes de tapes que Estrella Damm va organitzar a tot Catalunya entre 2015 i 2016. Catorze eren els establiments tarragonins que optaven a passar a la final: Antull (Reus), Braseria 4 Camins (Tortosa), Flaps Cafè (Reus), L’Argilaguet 9 (El Vendrell), L’Unik (Reus), La Galera (Cambrils), Lekeitio (Cambrils), Lo Safareig (Tortosa), L’Original (Cambrils), Més que tapes (Reus), Quim i Quima (Tarragona), SORA Sushi & Cocktail Lounge (Reus), Tanins Vinoteca (Tortosa) i XDF (Tarragona).

Cada participant ha preparat la seva tapa en directe, i l’ha presentat davant un jurat format per professionals del sector, entre els quals hi havia Núria Bàguena, professora i assessora en patrimoni culinari; Carme Gasull, periodista gastronòmica cofundadora de Gastronomistas; Jordi Luque, periodista a El Comidista i a la revista Cuina; Jordi Parra, xef; Belén Parra, periodista gastronòmica a El Mundo; David Salvador, redactor de 7Caníbales; Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, i Òscar Teixidó, coordinador de Cuina al CETT.

Per torns, els vuit membres del jurat han valorat les peces del concursants seguint els criteris de presentació, sabor i originalitat. A l’hora de presentar la tapa, els participants han tingut l’oportunitat d’explicar al jurat el procés d’elaboració que han seguit i els ingredients emprats, així com també quina ha estat la seva inspiració.

El 'Rocalbot... català' (una pizza d’ànec confitat amb reducció de rostit) de L’Argilaguet 9; el 'Nipó.cat' (una brandada de tonyina vermella Balfegó amb Boca Bits d’alga nori) del Més que tapes, i el 'Bacallà Skrei xdF' del XDF seran la representació tarragonina a la final de la 'Tapa de l’Any'.

Les 12 tapes finalistes a la final de Sitges

La final de la 'Tapa de l’Any' tindrà lloc el proper 9 d’abril a l’Hotel Meliá Sitges, en un acte conduit per l’actor i director de teatre i televisió Quim Masferrer i el xef Nandu Jubany. A nivell de Catalunya, les dotze tapes que han passat a la final són:

- ''Flamenquín' de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega' Axarquia Restaurant, El Prat de Llobregat (Barcelona)

- 'Senglar Obèlix' El Cable, Sitges (Barcelona)

- 'Berlina cruixent de calamar en la seva tinta' La Notaria, Palamós (Girona)

- 'L'aperitiu' La Selva Cafè, Mataró (Barcelona)

- 'La perla del mar i la terra' La Venta, Terrassa (Barcelona)

- 'Farcellet de xai & parmentier trufat' L'Alegria del Teatre, Terrassa (Barcelona)

- 'Rocalbot… català' L'Argilaguet 9, El Vendrell (Tarragona)

- 'Nipó.cat' Més que tapes, Reus (Tarragona)

- Tàrtar de Toro Nut Gastrobar, Barcelona

- 'Gastrimargia' Tastet del Reng, Balaguer (Lleida)

- 'Cua de bou amb escuma de patata trufada' Toca Teca, Barcelona

- 'Bacallà Skrei xdF' XDF, Tarragona

tracking