Diari Més

La Selva s'ofereix per acollir la trobada dels Tres Tombs de Catalunya

Un centenar de carros i cavalls participen en l’edició local de la festa del municipi, on la pagesia continua tenint un fort pes

Ningú s'ha volgut perdre els Tres Tombs.

La Selva s'ofereix per acollir la trobada dels Tres Tombs de CatalunyaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de la Selva del Camp s’ha ofert per acollir la trobada anual de Sant Antoni el pròxim any. Ho ha avançat avui l’alcalde de la localitat, Josep Masdeu, a pocs minuts per participar en el sorteig del porc sacrificat, una de les activitats que s'han dut a terme amb motiu dels Tres Tombs de la Selva del Camp, esdeveniment en el qual van participar un centenar de carros i cavalls, un terç dels quals eren de la mateixa població.

«Enguany ens ha acompanyat el bon temps. La festa dels Tres Tombs està viva a la Selva del Camp», ha dit Masdeu. Prova d’això és que els diners recaptats amb el sorteig del porc anirien destinats als organitzadors i la voluntat del consistori d’acollir la trobada anual dels Tres Tombs.

L’agricultura continua sent una de les potes sobre les quals se sosté l’economia de la Selva del Camp i, segons explica Josep Masdeu ahir, tot i la diversificació dels darrers anys, el consistori continua apostant fortament per aquest sector. Precisament, l’Ajuntament de la Selva busca fòrmules ara per obrir el municipi al turisme, sense perdre de vista l’arrelament d’aquesta població a la terra.

«L’economia és bàsicament agrària i vam diversificar cap a la indústria. Ara estem treballant fort en el sector turístic amb la idea de generar rutes o paquets turístics que puguin generar ocupació», explica l’alcalde. El pròxim diumenge, de fet, es presentarà la Ruta del Rec de la Vila. «Amb aquesta ruta s’explica el recorregut de l’aigua. Aquest rec ha bastit d’aigua la Selva del Camp durant 400 anys. Es tracta d’un recorregut de gairebé cinc quilòmetres amb trams molt bonics, com el Pont Alt –un petit aqüeducte que trasvassa l’aigua d’un costat de la riera a l’altre– o la resclosa... Són coses que les noves generacions no han viscut, que volem que coneguin», ha afegit el batlle.

L’aposta del turisme d’interior, vinculat a l’agricultura, està avalada per les bones perspectives del sector al municipi. «En aquest moment de crisi de les cooperatives agràries, les dues entitats de la Selva del Camp –L’Avellanera i Coselva– són de les més importants que hi ha al Camp de Tarragona i han aconseguit donar molta sortida als productes i conferir-los valor afegit. A la terra s’ha de lluitar dia a dia, però hi ha expectatives», reconeix Josep Masdeu.

A l’espera que tots els nous projectes pendents comencin a donar fruits, mentrestant ahir, la Selva del Camp retia homenatge a Sant Antoni, amb la celebració dels Tres Tombs, una festa estretament vinculada al món agrari, i es prepara per ser amfitriona de l’edició més multitudinària de la Trobada d’Armats. Aquesta se celebrarà el pròxim 2 d’abril. La 21a Trobada d’Armats de les comarques de Tarragona acollirà un total de 25 agrupacions d’aquest tipus d’arreu del territori, el que equival a un miler d’armats. L’esdeveniment coincideix amb els 400 anys de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist del municipi.

tracking