Diari Més

Exposició 'A dues veus. Retrats de converses en català' a Falset

Mostra testimonis dels participants en el programa Voluntariat per la llengua

Fotografia de l'exposició.

Exposició 'A dues veus. Retrats de converses en català' a FalsetConsorci per la la normalització lingüística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exposició fotogràfica "A dues veus. Retrats de converses en català", que mostra testimonis dels participants en el programa Voluntariat per la llengua, es podrà visitar el 18, 19, 25 i 26 de març al Teatre l’Artesana de Falset.

La mostra, produïda pel CNL de l'Alt Penedès Garraf, ens endinsa al programa Voluntariat per la llengua a partir de les impressions d'algunes parelles lingüístiques i ens convida a fer un viatge visual a través de l'objectiu de la fotògrafa Imma Casanellas. Les imatges de les parelles expressen la complicitat que es crea entre voluntaris i aprenents i reflecteixen la riquesa de l'experiència del Voluntariat per la llengua. Tot plegat ens apropa a un món que gira al voltant de les vivències entre cultures diferents. El nexe: el català.

Les frases que acompanyen els retrats són fragments dels textos que han escrit deu voluntaris després de conversar amb les parelles fotografiades, i que mostren una visió particular de les impressions d'aquestes persones.

'A dues veus', en general, s'adreça a qualsevol persona que vulgui descobrir com un projecte de foment de l'ús de la llengua catalana pot esdevenir una eina de cohesió social. A més, l’espectador podrà conèixer el programa Voluntariat per la llengua, el programa de parelles lingüístiques formades per un voluntari catalanoparlant i un aprenent que vol guanyar fluïdesa en català i queden una hora a la setmana per fer conversa.

Les persones que estiguin interessades a participar al Voluntariat per la llengua com a aprenentes o com a voluntàries, poden adreçar-se al Servei Comarcal de Català del Priorat per telèfon (977 831983) o per correu electrònic (priorat@cpnl.cat). O poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.

tracking