Diari Més

20 propostes internacionals volen participar a la residència artística del Convent de les Arts

Posteriorment es farà una preselecció de les deu millors propostes presentades

La residència tindrà lloc la pròxima tardor.

Vint propostes internacionals volen participar a la residència artística del Convent de les ArtsAjuntament d'Alcover

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de residències artístiques del Convent de les Arts d'Alcover, que tindrà lloc la pròxima tardor, encara la part final del procés de selecció. Una vintena de propostes han arribat de diversos indrets d'Espanya i del món, com Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Galícia i Andalusia fins a Itàlia, Bulgària, Brasil, Argentina i els Estats Units d'Amèrica. El període de residència serà entre el 20 de setembre i el 20 d’octubre de 2017.

Les propostes a desenvolupar són totes elles originals i abracen un ampli ventall de disciplines artístiques: pintura, música, escultura, teatre, fotografia, instal·lació, entre d'altres, i es nodreixen directament de l'entorn, dels diversos espais naturals o construïts i de la pròpia gent dels territoris d'on provenen.

L’Ajuntament d’Alcover, amb col·laboració amb l’Associació Artéco, va convocar les bases per a una residència de recerca, dins el projecte de residències artístiques del Convent de les Arts, amb un plantejament site specific en vers el Patrimoni material i immaterial del territori d’Alcover, en particular, i de Catalunya, en general. L’artista seleccionat posarà la seva pràctica a disposició del territori per endegar un procés creatiu participat.

L’Associació Artéco és l’encarregada en aquests moments de fer una preselecció de les deu millors propostes presentades. Els projectes preseleccionats seran visionats per un comitè d’avaluació, a fi i efecte d’escollir el projecte guanyador i estarà constituït per un representant de l’Ajuntament d’Alcover, Pilar Parcerises (Vocal del CoNCA i membre de la comissió assessora sobre els usos del Convent de les Arts), Ester Magrinyà (Directora del Museu d’Alcover i representant Local), Abel Figueras (Crític d’Art), Aureli Ruíz (Artista Visual), Anton Roca (Representant Artéco i membre de la comissió assessora sobre els usos del Convent de les Arts). Aquest comitè es reunirà el pròxim divendres 24 de març al mateix Convent de les Arts.

tracking