Diari Més

Solidaritat

Valls escalfa motors per la 6ena edició de la Marató de Sang

S'han organitzat activitats lúdiques amb l'objectiu d'amenitzar la donació de sang

Una noia donant sang en una imatge d'arxiu.

Xocolatada i donació de sang en clau femenina pel Dia de la DonaBanc de Sang i Teixits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena edició de la Marató de Donació de Sang a Valls es celebrarà a Valls el proper dimecres 22 de març de les 9 hores fins les 21 hores. Durant la jornada, que tindrà lloc per primera vegada al Centre Cultural Municipal, s'han organitzat activitats lúdiques amb l'objectiu d'amenitzar la donació de sang. La Marató l'ha presentat aquest matí en roda de premsa l'alcalde de Valls, Albert Batet, el regidor de Salut, Martí Barberà, el president de l'Associació de Donants de Sang de l'Alt Camp, Josep M. Manresa, i la directora del Banc de Sang i Teixits del Camp de Tarragona, la doctora Virginia Callao.

A mesura que avanci el dia, s’anirà actualitzant el marcador electrònic amb els donants que es vagin comptabilitzant. S’ha creat l’etiqueta #MSangValls per difondre l’esdeveniment a les xarxes socials. L'Ajuntament de Valls així com altres empreses privades col·laboraran fent una «donació de temps», és a dir, posaran a disposició dels seus treballadors temps durant la jornada laboral del mateix dia 22 per a fer donacions.

Amb l'eslògan 'La teva sang diu coses. Comparteix-les' la Marató pretén posar en relleu la informació que es pot saber d'una persona a partir del grup sanguini. Per aquesta raó, totes les persones que donin sang rebran una carta amb els resultats de l'analítica de la donació i el seu grup sanguini.

La principal fita de la jornada és sensibilitzar sobre el greu problema de la manca de sang, captar nous donants així com incrementar el nombre de donacions. Per aquesta raó, per facilitar les donacions, hi haurà places reservades per als donants de sang al pàrquing del davant del Centre Cultural. Hi haurà un senyal indicatiu a l'entrada del pàrquing. Cal recordar que que els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

tracking