Diari Més

Infraestructures

Les patronals de Múrcia i Almeria se sumen a l'exigència del Corredor

L’Associació Valencia d’Empresaris (AVE) trasllada les reivindicacions que va fer a Tarragona a la regió murciana i copsa la complicitat de la zona

Alguns dels empresaris en primera filera, en un acte que va reunir més de 500 empresaris.

Les patronals de Múrcia i Almeria se sumen a l'exigència del CorredorAVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Valenciana d’empresaris (AVE) tancarà tot l’arc mediterrani el pròxim 11 d’abril, a Almeria, amb un el tercer Encuentro por el Corredor del Mediterráneo, com el que es va celebrar a Tarragona, per reivindicar la finalització d’aquesta infraestructura ferroviària. Aquest dimarts ha estat el torn de la regió de Múrcia, on els empresaris s'han sumat a la petició de la Comunitat Valenciana i Catalunya. «Estem units als empresaris catalans i valencians per un objectiu just», ha assegurat el president de la patronal murciana CROEM, José Maria Albarracín. Amb un guió semblant al que es va desenvolupar a Tarragona el passat 12 de febrer, més de 500 empresaris de Catalunya, Andalusia, Múrcia, Madrid i de la Comunitat Valenciana han assistit a l’acte en el qual s'ha presentat el canal de comunicació www.elcorredormediterraneo.com. «Com és possible que el Mediterrani espanyol, on està la indústria, el turisme, les exportacions i la majoria de la població del país tingui un dèficit tan important en infraestructures», deia davant de l’auditori el president d’AVE, Vicente Boluda.

La d’aquest dimarts és la primera trobada organitzada per l’associació empresarial valenciana que se celebra després que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, hagi donat una planificació amb dates sobre el Corredor Mediterrani. «De moment ens trobem en què la voluntat política és la de reactivar tots els trams el més aviat possible, i això vol dir 2019, quan vull recordar que al principi parlaven de 2015. La voluntat política existeix, però ara veurem en el termini dels tres, quatre i cinc mesos següents després de la intervenció del ministre en la nostra Assemblea General si això es porta a terme o no», ha dit abans Boluda en atenció als mitjans de comunicació.

Boluda ha demanat davant l’auditori completar l’actual Espanya «radial» amb la circular. «Perquè, tot i que la capita d’Espanya sigui molt important, la resta de regions han de ser ateses perquè això farà que el conjunt del territori avanci», ha afegit. El president d’AVE, tal com va fer a Tarragona, ha recordat també que «el tercer fil ferroviari és una solució necessària, tot i que provisional, i fins que no existeixi la doble plataforma, no tindrem Corredor Mediterrani».

Durant l’acte s'ha recordat que els territoris afectats per la construcció d’aquesta infraestructura suposen el 50% de la població espanyola, el 45% del PIB, el 47% del teixit productiu i el 46% de l’ocupació. A banda de la presentació del canal on es pot consultar el recorregut de l’obra, AVE ha mostrat als empresaris murcians la campanya #QuieroCorredor, a través de la qual s’han recollit 4.300 adhesions i que té com a objectiu sumar a la societat civil a la iniciativa.

Els empresaris valencians han viatjat des de la capital del Túria fins a Múrcia en tren. Han trigat quatre hores a arribar. «Ens ha costat dues hores des d’Alacant en un tren que no portava ni aigua per a qualsevol emergència», lamentava Boluda. A l’acte hi ha assistit una alta representació de les patronals a la zona, com la presidenta de la Asociación Murciana de la Empresa Familiar, Marian Cascales, el president de la Confederación Regional de Organitzacions Empresariales de Murcia (CROEM), José Maria Albarracín, el president de la Empresa Familiar de Alicante (AEFA) i president de la Confederación Empresarial de la provincia de Alicante (COEPA), Francisco Gómez, així com els presidents de les cambres de comerç de la regió de Múrcia. Empresaris nacionals, com el president de Mercadona, Juan Roig, el de Puig, Marc Puig, o els presidents de Bankia, Banco Mare Nostrum i Cajamar han estat presents també a l’acte.

tracking