Diari Més

La Biblioteca d'Alcover es renova i s'incorpora al Sistema de Lectura Pública de Catalunya

El ple va aprovar l'esporga d'un 40% del fons de la biblioteca, que es modernitzarà amb noves publicacions provinents de la Central de Biblioteques de Tarragona

Imatge d'arxiu de la biblioteca d'Alcover.

La Biblioteca d'Alcover es renova i s'incorpora al Sistema de Lectura Pública de CatalunyaAjuntament d'Alcover

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Biblioteca d'Alcover ha entrat a formar part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, cosa que la permetrà aquesta accedir als serveis de suport de la lectura i treballar conjuntament amb la resta de biblioteques de Catalunya que hi pertanyen. Aquest sistema dóna suport, a través del Departament de Cultura de la Generalitat, als serveis bibliotecaris situats en municipis de més de 3.000 habitants.

Aquesta incorporació propiciarà la modernització de la Biblioteca d'Alcover, que proporcionarà nous serveis que la conectaran amb la resta de biblioteques de la xarxa. Per una banda es podrà consultar els seus serveis mitjançant el directori web de biblioteques de Catalunya i el servei quedarà integrat en el catàleg col·lectiu automatitzat. Per tant, es podrà accedir al registre catalogràfic i a la localització dels materials de la pròpia o de la resta de biblioteques (Millenium). També s'automatitzarà el servei de préstec intern i es podran obtenir llibres d'altres biblioteques. Els usuaris disposaran d'un nou carnet vàlid per a ser utilitzat a totes les biblioteques públiques catalanes. També s’oferiran activitats de foment de la lectura i el suport tècnic necessari si existeix algun tipus d'incidència.

Per altra banda, el ple de l'Ajuntament d'Alcover va aprovar per unanimitat, del passat 3 de març, l'esporga d'un 40% del fons de la biblioteca d'aquells materials i publicacions que es trobaven en mal estat o obsolets. L’acció s'ha dut a terme després de la recomanació que es va fer des de la Central de Biblioteques de Tarragona. Aquest fons es destinarà als centres escolars, es vendrà a baix cost amb l'objectiu de modernitzar el fons bibliogràfic o bé es farà pasta de paper. Un cop feta aquesta esporga, la Biblioteca d'Alcover comptarà amb noves publicacions provinents de la Central de Biblioteques de Tarragona, que ajudaran a modernitzar el seu fons.

tracking