Diari Més

El Servei Català de Cambrils busca nous participants al Voluntariat per la llengua

La tasca del voluntari és invertir una hora setmanal del seu temps a conversar amb l’aprenent

La iniciativa impulsa l'ús del català com a llengua de cohesió social.

El Servei Català de Cambrils busca nous participants al Voluntariat per la llenguaAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, i un cop iniciats els cursos de català del segon quadrimestre, el Servei de Català de Cambrils posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua, una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

La tasca del voluntari és invertir una hora setmanal del seu temps, durant deu setmanes, a conversar amb l’aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en català. Un dels pilars del programa és fer noves amistats, enriquir-se culturalment, perdre la vergonya d’usar aquesta llengua i neutralitzar l’actitud de molts ciutadans que renuncien a parlar en català amb persones que no són catalanoparlants però l’entenen.

La iniciativa impulsa l’ús del català com a llengua de cohesió social amb un format molt senzill, una parella lingüística que parla en català mentre fa qualsevol altra activitat.

Enguany, a més, com a novetat, el VxL ofereix una nova modalitat: el VxL virtual. Aquest permet practicar català a través de la conversa per mitjà de plataformes de videoconferència. Aquesta modalitat neix amb l’objectiu de facilitar la pràctica del català a persones que no poden fer un voluntariat presencial.

El quadrimestre passat es van presentar a Cambrils 26 parelles. Les parelles d’aquesta edició es coneixeran en un acte formatiu que tindrà lloc a l’Ateneu Juvenil el proper dimarts dia 14 a les 18h.

Avantatges per a voluntaris i aprenents

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles. Per a aquest trimestre poden visitar l’exposició “A dues veus: Retrats de converses en català”, instal·lada a l’Ateneu Juvenil fins al dia 17 de març. També cinema infantil en català, un concert de música clàssica... D’altra banda, al Reus Deportiu poden gaudir d’un 2x1 en els partits d’hoquei, i d’un 50% de descompte en els partits a casa del Club de Futbol Reus Deportiu; també descomptes 2x1 al Teatre Bartrina i al Bràvium de Reus i molts altres avantatges a tot Catalunya que es poden consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus) o al web del Voluntariat per la llengua (www.vxl.cat).

Punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se al Centre de Normalització Lingüística al telèfon 977 128 861, a la web www.vxl.cat o al següent correu electrònic: vxl.reus@cpnl.cat.

tracking