Diari Més

Un miler d'armats es reuniran a la Selva del Camp en la XXI Trobada de Tarragona

Aquesta serà l'edició més multitudinària dels últims 25 anys

Imatge d'arxiu dels Armats de la Selva del Camp.

Un miler d'armats es reuniran a la Selva del Camp en la XXI Trobada de TarragonaAjuntament de la Selva del Camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XXI edició de la Trobada d'Armats de les comarques de Tarragona tindrà lloc, aquest 2017, a la Selva del Camp. L’esdeveniment anual agrupa un total de 25 agrupacions d’armats d’arreu del territori que desfilaran pels carrers del municipi. Aquesta serà l’edició més multitudinària amb la participació de prop d’un miler d’armats. Ha estat durant el capítol de la vint-i-quatrena, acte anual de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de la Selva del Camp, que s’han donat a conèixer les característiques de la trobada d’armats d’enguany, que es durà a terme a la Selva del Camp el diumenge 2 d’abril.

Com a novetat i coincidint amb els 400 anys de la confraria, la trobada comptarà amb la participació especial dels Armats de Mataró i de la Confraria de la Sang de Tarragona. És la segona vegada que la Selva és seu d’una trobada d’armats. La primera es va celebrar l’any 1993, commemorant el bicentenari de les Reials Ordinacions.

El cartell està inspirat amb l’estètica i estil selvatà dels vestits dels armats dels anys seixanta. L’escultor i artista selvatà Florenci Andreazzini ha estat el responsable del disseny del logotip, que s’ha plasmat en una placa commemorativa que s’entregarà a cadascuna de les agrupacions. El distintiu representa el tradicional 'Rindan armas' que els armats fan a la Raval de Sant Rafel un cop arriba el pas del Sant Crist i el de la Soledat en la processó de l’Agonia del Divendres Sant.

Itinerari

El tret de sortida del recorregut de la Trobada d’Armats serà des del Pavelló Municipal d’Esports, passant per l’Avinguda Puig i Ferreter fins entrar al nucli antic seguint pel carrer Major, els Ponts, Plaça de les Pletes i la Plaça de Simó Salvador, on es farà un punt d’abituallament. Continuarà per la raval de Sant Rafael fins arribar al Portal d’Avall i serà al passeig Josep Cristià on les autoritats faran entrega de la placa commemorativa a cadascuna de les agrupacions.

L’esdeveniment comptarà amb les agrupacions d’armats de la Pobla de Mafumet, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Reus, el Pla de Santa Maria, el Vendrell, Les Borges Blanques, Riudecols, Maspujols, Valls, Constantí, Montbrió del Camp, Flix, Alcover, Cambrils, Riudoms, Vilallonga del Camp, Mont-roig del Camp, el Morell, l’Arboç, Bellpuig (Lleida), Juneda (Lleida) i amb la participació especial de Mataró (Barcelona) i de Tarragona.

En motiu de la celebració dels quatre segles d'història de la confraria, es duran a terme dues conferències i la inauguració d'una exposició fotogràfica al Castell del Paborde el divendres 31 de març a les 21h.

tracking