Diari Més

Successos

Un camioner perd un porc a Vila-seca i se n'adona més de tres hores després

Una associació animalista estava a punt de fer-se càrrec de l'animal quan el conductor ha aparegut per endur-se'l de nou

El porc esatva atordit i espantat.

Perd un porc a Vilafortuny i se n'adona més de tres hores desprésSandra Panda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un camioner que transportava porcs cap a l'escorxador ha perdut un dels animals quan circulava a l'alçada de Vila-seca, al voltant de les 7 de la tarda. El conductor no s'ha adonat de l'incident, ha seguit el seu trajecte, i l'animal ha quedat a la calçada atordit i ferit. Segons explica Sandra Arruego, del refugi d'animals Les Setes Cabretes, els Mossos d'Esquadra estaven amb l'animal quan l'han trucat per demanar que s'acostés fins al lloc dels fets. I és que els agents buscaven associacions animalistes que es poguessin fer càrrec del porc a causa del desconeixement, aleshores, de qui era propietat.

El porc tenia una cama trencada i estava espantat, i Arruego explica que des de les Set Cabretes estaven disposats a acollir-lo i a donar-li una llar al seu refugi. Però abans han requerit la presència d'un veterinari que determinés les ferides exactes que tenia el porc, que era femella. Cap veterinari dels que han trucat els agents s'ha volgut personar al lloc dels fets, i finalment la protectora d'animals Última Llar han estat els únics que hi han anat. Amb una grua s'ha pogut moure el porc, i just llavors, tres hores més tard, el camioner que havia perdut l'animal ha arribat de nou al lloc dels fets. «Gairebé que plorava», assegura Arruego.

El conductor del camió s'ha adonat a l'alçada de Montblanc que havia perdut un dels porcs, i ha girat cua per tal de localitzar-lo. En aquell moment, però, ha arribat la disputa. Des de les Set Cabretes volien que l'animal es quedés al seu refugi, i el camioner demanava als Mossos que li tornessin perquè sinó tindria problemes amb la seva empresa. Finalment, els agents policials, després de comprovar la documentació del camioner, han decidit que fos aquest qui s'endugués l'animal cap a l'escorxador.

A causa de la falta de protocol que hi ha en aquestes situacions, ha estat una situació llarga i incerta. Sandra Arruego demana que se'n creï un, i que es requereixi oficialment la presència de veterinaris.

tracking