Diari Més

Policial

La Canonja, segon municipi de Catalunya on és més probable que et robin el cotxe

Sant Adrià de Besòs és el que té el percentatge més elevat, segons un estudi de la patronal de les asseguradores Unespa

Els vehicles es comprovan a empreses de renting i es revenien modificats.

Cotxes 'afaitats' amb 250.000 quilòmetres i venuts com si en tinguessin 11.000Internet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Canonja és el segon municipi de Catalunya on és més probable de patir un robatori de cotxe tenint en compte el parc mòbil existent a la localitat, amb un 137% de possibilitats. Així ho assegura un estudi sobre robatoris de turisme del 2015 fet públic aquest dijous per Unespa, la patronal de les empreses asseguradores. El primer municipi del llistat, amb un 186%, és Sant Adrià de Besòs. Així mateix, les poblacions on la probabilitat és més baixa són Viladecans, amb un 50%, i Cornellà de Llobregat, amb un 49%.

Pel que fa al global de Catalunya, en un any es solen produir 12.500 robatoris de cotxes assegurats. La meitat d'aquestes sostraccions tenen lloc a Barcelona i a la seva corona metropolitana. L’informe també indica que a Catalunya es produeix un de cada set robatoris de cotxes a l’Estat. En concret, el 13,7% del total de l'Estat.

Per robatori s'entén tant que els lladres s'emportin el vehicle com que es limitin a sostreure algun objecte que hi hagi a dins. Unespa considera «lògic» el lloc destacat de Catalunya en el conjunt estatal de robatoris de cotxes i es deu, segons apunta, a la «rellevància econòmica i demogràfica» del país. En termes relatius, però, la comunitat autònoma es troba dins la mitjana, és a dir, Catalunya no és ni força més perillosa -com passa a la Comunitat de Madrid o Andalusia- ni gaire menys (com a passa a Astúries o Galícia) que la resta del país. A més, la gravetat dels robatoris a Catalunya és força més baixa que la del conjunt de l’Estat, segons assegura la patronal. Així, el cost mitjà de cada turisme que es roba al país és un 21% inferior al de la resta de l'Estat o, dit d’una altra manera, els cotxes que se sostreuen a Catalunya solen ser més barats.

En relació al valor del robatori, Lleida i Girona tenen un paper destacat. Aquestes demarcacions són més propenses a presenciar robatoris de vehicles de gamma alta. De fet, a Lleida un robatori sol tenir un cost mitjà del 21,6% superior al robatori habitual a Catalunya, mentre que a Girona és un 6,1% més elevat. La patronal considera que aquest fet pot ser resultat de la proximitat de totes dues demarcacions a la frontera francesa i a la possibilitat de vendre el vehicle en el mercat internacional. Una anàlisi per municipis situa Barcelona i Badalona com les localitats on hi ha més robatoris de turismes en termes absoluts. Aquestes dues localitats acumulen juntes el 20% dels delictes per robatori de tot Catalunya.

tracking