Diari Més

Costa Daurada

Invertiran 7,5 milions d'euros en la renovació del Club Nàutic de Cambrils

Es modernitzaran les instal·lacions, les dàrsenes esportives i els serveis que s’hi ofereixen

El moment de la signatura del contracte, que ha tingut lloc aquest dijous.

Invertiran 7,5 milions d'euros en la renovació del Club Nàutic de CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Nàutic Cambrils gestionarà la dàrsena esportiva del port del municipi durant 25 anys més, a partir del juliol de 2018, quan acabarà la concessió. Així ha quedat acordat aquest dijous en el contracte signat entre el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, i el president del Club Nàutic Cambrils, Joaquim Oliva. El nou contracte va lligat a un projecte de modernització de les instal·lacions que durà a terme el Club Nàutic, amb una inversió inicial de 7,8 milions d’euros i tres anys d’execució per fer les actuacions, aturant les obres a l’estiu.

El contracte s’emmarca en els processos de renovació de les dàrsenes esportives gestionades pel sector privat que han finalitzat la seva concessió, com ara la de Cambrils. L’objectiu és millorar les instal·lacions i, segons la Generalitat, el projecte de Club Nàutic Cambrils dinamitzarà encara més el sector esportiu cambrilenc amb noves activitats, el foment de la mobilitat de la flota nàutica, les embarcacions de lloguer i la incorporació d’una exposició flotant permanent d’embarcacions en venda.

La dàrsena esportiva es reordenarà. Així, s’enderrocaran 6 pantalans i se’n construiran 4 de nous per optimitzar la làmina d’aigua i reubicar els amarradors. L’objectiu és fomentar la mobilitat d’embarcacions, impulsar els xàrters nàutics i atendre major nombre de vaixells de transeünts que vénen de fora especialment a l’estiu. Així, es passarà dels 426 amarradors actuals d’entre 6 i 25 metres d’eslora, a 442 embarcacions, mantenint les mateixes eslores. També s’ubicaran torretes d’aigua i llum més sostenibles per promoure l’estalvi energètic.

Renovació d’edificis

Amb aquest projecte es renovaran els edificis de servei de la zona nàutica i s’adaptaran a les noves necessitats dels usuaris. El Nàutic proposa una quantitat de serveis complementaris per donar major valor afegit a l’Escola de vela i a la nàutica lleugera del port de Cambrils. El foment de la vela lleugera es farà amb projectes educatius, competicions i concursos, casals d’estiu i, a més, s’incorporaran programes de vela terapèutica i social destinats a la superació de problemes físics i socials mitjançant l’esport nàutic. L’Escola de vela i l’edifici de Capitania s’han d’enderrocar per construir un sol edifici que compartiran les dues entitats.

L’Escola de vela incorporarà com a novetat un simulador de navegació amb una embarcació optimist, una piscina en la primera planta i un parc infantil. A més, l’edifici tindrà aules, vestidors, serveis, un magatzem i un bar per donar servei a l’escola. Per la seva part, Capitania disposarà d’un despatx i serveis. Així mateix, la zona de vela lleugera disposarà d’una àmplia esplanada per l’avarada de les embarcacions de vela lleugeres i un serveis exclusiu de rampa per a aquests tipus d’embarcacions.

L’escar es vol potenciar com una instal·lació de primer nivell que oferirà serveis nàutics especialitzats en reparació i manteniment de vaixells, instal·lacions modernesi més espai d’esplanada per a les embarcacions, per impulsar l’escar i crear nous llocs de treball.

El projecte preveu ampliar la superfície útil d’esplanada de l’escar per donar servei a major nombre de vaixells, a més de traslladar les naus taller, que se situaran adossades a l’espatller, a la zona d’accés. A l’entrada de l’escar s’habilitarà una marina seca de dos nivells d’alçada per a 28 embarcacions de fins a 8 metres d’eslora. La instal·lació disposarà de pantalans d’espera flotants i una màquina elevadora o forklift de 20 tones.

Reforma de la seu social

A l’edifici social del Club es redistribuiran els espais interiors i es reformaran i ampliaran les dues plantes per encabir, en planta baixa, les oficines, la sala de reunions, serveis sanitaris i la cuina del restaurant i, en primera planta, un bar i un restaurant amb terrassa i diferents espais d’oci per als socis. D’altra banda, els pallols del Club Nàutic es modernitzaran. Així, es preveu enderrocar l’edifici actual per construir dos edificis nous per tal de redistribuir millor els serveis. En un dels edificis s’instal·laran 10 pallols d’1,87 x 3,60 metres, una sala per a la pesca recreativa i una bugaderia.

tracking