Diari Més

La gastronomia tradicional de Torredembarra, protagonista d'una campanya local

18 restaurants del municipi oferiran plats de Ranxets a la seva carta

Els participants a la presentació de la campanya, aquest dimecres, amb plats típics de la localitat.

La gastronomia tradicional de Torredembarra, protagonista d'una campanya localAjuntament de Torredembarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gastronomia tradicional i local de Torredembarra es reivindica amb una nova campanya anual anomenada 'Ranxets, la cuina a Torredembarra'. Un total de 18 de restaurants del municipi formen part d’aquesta promoció. Cada restaurador tindrà plats de Ranxets a la seva carta principal i durant tot l’any s’aniran actualitzant segons els productes de mercat i temporada, al mateix temps que tindran lloc diversitat d’actes de dinamització i difusió de la cuina local torrenca amb promocions, tallers, concursos i sortejos entre el públic, per així divulgar la marca.

Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada. És una varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop..., truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, entre d'altres. La campanya s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.

Els restaurants participants són Blau Marí, Cal Coco, Cal Silver, Can Gla, Can Lluís, Cuina d’en Basili, El Capitán, El Marítim, El Vaixell, Eureka, Hostal Coca, L’avi Vitali, Las Palmeras, La Sirga, Òxid, Roda, Trencadissa Torredembarra i Picnic Port.

Actes el 19 de març La campanya s'inicia el pròxim 19 de març. Els actes que tindran lloc aquest dia són els següents: - De 12 h a 15 h, als Jardins de Cal Bofill:Mostra de Ranxets, els restaurants participants oferiran una degustació de 'Bull a l’all i pebre i altres plats de Ranxets'. La tapa i la beguda tindran un cost de 3 euros. - De 12 h a 12.30h:Showcooking: 'Com es cuina un Ranxet? Asmarris i all cremat', a càrrec d’Oriol Castro del Restaurant Compartir de Cadaqués i Disfrutar de Barcelona i d’Àlex Segú del Restaurant Eureka de Torredembarra. - A partir de les 12.30 h: Degustació de Ranxets. Venda de tiquets de la degustació, el mateix dia a l’envelat de Cal Bofill. - A partir de les 13 h (actes gratuïts): Actuació de jazz, amb el grup Stromboli Jazz Band; taller infantil de cuina, a càrrec de Petit Xef i Inflable infantil.

Fotografia de família de la presentació d'aquest dimecres.

La gastronomia tradicional de Torredembarra, protagonista d'una campanya localAjuntament de Torredembarra

tracking