Diari Més

Societat

El Camp de Tarragona commemora el Dia de la Dona amb actes oficials

Els consistoris han organitzat diferents esdeveniments per celebrar el dia

El Dia de la Dona Treballadora al Camp de Tarragona

El Dia de la Dona Treballadora al Camp de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dones són les protagonistes, com cada any, del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. Per tal de commemorar la jornada, els consistoris dels municipis del Camp de Tarragona han organitzat actes oficials. Tarragona, en primer lloc, ha realitzat el lliurament de premisdel 17è Concurs Literari 'Relats de Dones'. Aquest any hi han participat 32 obres, i les tres premiades han estat:

  • 1r Premi : 'La promesa', deNúria Ricomà Muntané
  • 2n Premi : 'Apunts d'art', d'Irene Rubió Rubio
  • 3r Premi: 'Les tisores',deCarles Fèlix

Totes les obres presentades es podran consultar a la web municipal, juntament amb els relats de les edicions anteriors. A més, s'ha llegit el Manifest Institucional del Dia Internacional de les Dones, a càrrec de representants dels grups municipals del consistori. Col·lectius de dones de la ciutat també han realitzat un ball a la plaça de la Font, davant el consistori, per cloure l'acte.

Els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones a Tarragona continuen aquesta tarda, a les 18 hores, amb el lliurament dels Punts de Llibre Tarragonines a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tarragona. Enguany s’han dedicat a Manolita Gómez, Montserrat Salvador, Maria Rosa Llurba i Isabel Núñez. A continuació, a les 19 hores, des de la Plaça Imperial Tarraco comença la manifestació 'Ni agressions, ni explotació, feminisme i autoorganització', organitzada per la Plataforma 8 de març.

El dia de la Dona Treballadora a Reus

El Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus ha estat l'escenari de l'acte institucional en motiu del Dia Internacional de les Dones a la capital del Baix Camp. En aquesta ocasió s’ha convidat les membres del Roller Derby Reus, un equip de patinatge integrat per noies. En representació d’aquest col·lectiu ha fet la lectura de la declaració institucional Laia Salsench, membre de l’equip.La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, a través del Casal de les Dones i en col·laboració amb diferents entitats i col·lectius de la ciutat, ha elaborat una programació d’activitats per commemorar el 8 de març. Són un total de 26 actes que pretenen reflexionar i promoure la visibilització de les dones, especialment en determinats àmbits, com el de l’esport, destacant la coeducació com un dels camps de debat i pedagogia que més es treballen, atesa la importància de conscienciar i sensibilitzar el jovent sobre la necessitat de mantenir conductes de respecte i en defensa de l’equitat entre homes i dones.

A les 18 hores, tindrà lloc la representació pels carrers de Reus de 'Sufragistes', acàrrec de CFGS Promoció igualtat de gènere d'Institut Gaudi i referents d'igualtat. A les 19 hores es presental'exposició 'Dones' de l'artista Nené al Casal de les Dones.

El dia de la Dona Treballadora a Salou

A Salou, més d'un centenar persones s’han volgut sumar als actes organitzats per la regidoria d’Acció i Benestar Social al consistori. S'ha llegit el manifest institucional,que aquest any ha anat a càrrec de les sis regidores del consistori: Martina Fourrier, Júlia Gómez, Mª José Rodríguez, M. Reyes Pino, Miren Eskarne, i Estela Baeza. Durant la lectura del manifest, s’han projectat una sèrie d’imatges, recull de participació dels infants a la campanya de sensibilització que s’ha dut a terme al centre obert Dofí Màgic.

tracking