Diari Més

Neus Faiges i Gessamí Caramés, millors joves cuineres de les Jornades de la Galera

Les dues són alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; la resta de finalistes són de localitats de tot Catalunya

Fotografia de família dels participants al concurs.

Neus Faiges i Gessamí Caramés, millores joves cuineres de les Jornades de la GaleraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Neus Faiges Gargallo i Gessamí Caramés Nuñez de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils han guanyat el primer i segon premi, respectivament, del concurs de joves cuiners 'De la Mar als Fogons', corresponent a les 13es Jornades de la Galera. Faiges ha cuinat un caneló cítric de galera confitada a baixa temperatura, amb el seu consomé i l'essència de tota la vida, mentre que Caramés ha captivat el jurat amb un petit four de galera. El concurs i el lliurament de guardons ha tingut lloc aquest divendres a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

El passat 3 de febrer un grup d’experts va seleccionar els 8 semifinalistes d’entre totes les receptes amb galera rebudes. Aquest divendres els participants escollits han elaborat les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat format per experts de sector de la restauració i les han exposat davant de dos jurats formats per experts del gremi i persones representatives de la societat cambrilenca. Els concursants, d’entre 16 i 26 anys, han treballat amb una cistella d’ingredients bàsica que s’ha proporcionat des de l’organització, a la qual podien afegir fins a 6 ingredients més.

Després de la deliberació del jurat, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí, han lliurat els premis en un acte que també ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Sílvia Rodes, i representants de la Confraria, la Cooperativa Agrícola i l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils, entre d'altres.

El concurs està adreçat a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils. Els vuit semifinalistes seleccionats enguany provenien de diferents centres d’ensenyament de Sitges, Terrassa, Benicarló, Calella, Barcelona, Tortosa i Cambrils.

Neus Faiges ha guanyat el primer premi.

Neus Faiges i Gessamí Caramés, millores joves cuineres de les Jornades de la GaleraAjuntament de Cambrils

Gessamí Caramés ha estat la segona classificada.

Neus Faiges i Gessamí Caramés, millores joves cuineres de les Jornades de la GaleraAjuntament de Cambrils

tracking