Diari Més

Carnaval

El Carnaval morellenc oferirà 13 activitats familiars

El disseny del cartell festiu és obra dels alumnes de 4t d'ESO d'Educació Visual i Plàstica de l'IES del Morell

Fotografia del Carnaval 2016 del Morell.

Arriba el Carnaval al MorellAjuntament del Morell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els habitants del Morell ja es preparen per gaudir amb la celebració d’un Carnaval que, enguany, oferirà fins a 13 propostes adreçades principalment a un públic familiar.

L’Ajuntament, a través de la regidora de Cultura, Festes i Joventut, i amb la col·laboració de diverses entitats del municipi, ha dissenyat un programa d’actes que donarà inici aquest divendres a la tarda. Els grans protagonistes aquest any seran els infants, el disseny del cartell festiu és obra dels alumnes de 4t d’ESO d’Educació Visual i Plàstica de l’IES del Morell.

Iniciaran el Carnaval els alumnes de la llar d’infants i del Col·legi Ventura Gassol, que duran a terme la seva pròpia rua de Carnaval al Pavelló amb un berenar infantil i amb la Ballaruca, amb l’espectacle ‘Quin Sidral’.

Dissabte serà el dia gran del Carnaval morellenc. A les 18h les comparses participants en la gran rua es concentraran a l’antiga estació de trens i es passejaran per la Rambla Joan Maragall. Es finalitzarà la rua amb el discurs de Sa Majestat el rei Carnestoltes i l’entrega de premis a les comparses i carrosses més destacades de la rua morellenca. Tot seguit tindrà lloc el tradicional sopar de Carnaval al Pavelló Municipal, on els interessats a participar-hi es poden inscriure fins aquest dimarts, de 17 a 20h al Centre Cultural. Més tard hi haurà la revetlla de Carnaval amb disco mòbil.

A partir de mitjanit, per una banda, es realitzarà el concurs de disfresses en categories individual i per parelles. D’altra banda, la sala polivalent del Centre Cultural obrirà portes amb In-Kanival, organitzat per l’Associació Cultural Embruix i l’Associació de Joves de Vilallonga del Camp. La festa seguirà tant al Pavelló com al Centre Cultural.

Diumenge a la tarda la plaça de la Font s’omplirà amb la Festa del Confeti i el concurs infantil de disfresses, amb inscripcions el mateix dia de l’acte i del qual podran participar els infants menors de 12 anys. Els guanyadors d’aquest concurs obtindran premis en material escolar.

Finalment, per tancar aquesta celebració carnavalesca, la crema del Rei Carnestoltes servirà de cloenda i punt final per a unes festes que suposen “un moment molt destacat en el nostre calendari, a nivell de promoció social i cultural, quasi al mateix nivell que les festes majors i el Nadal”, segons apunta la regidora de Cultura, Festes i Joventut, Judit Fernández.

tracking