Diari Més

Infraestructures

Perafort no renuncia a connectar Tarragona amb l'AVE per Sant Ramon

L’alcalde Joan Martí Pla ha demanat a la Diputació que iniciï contactes amb la Generalitat per completar els dos quilòmetres del vial

A poc més de dos quilòmetres de la tanca on acaba el vial de Sant Ramon es troba l'estació de l'AVE.

Perafort no renuncia a connectar Tarragona amb l'AVE per Sant RamonCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La connexió de Tarragona amb l’estació de l’AVE pel vial de Sant Ramon encara és possible. L’alcalde de Perafort, Joan Martí Pla, va mantenir una reunió amb la Diputació la segona setmana de febrer per parlar de la finalització d’aquesta infraestructura i, també, ultimar l’enllaç des de la carretera del Pont d’Armentera. L’alcalde ha manifestat a Diari Més que aquestes actuacions «són vitals». La connexió per Sant Ramon, ampliant el tram existent, és «importantíssima i s’hauria de contemplar com una obra prioritària».

Joan Martí Pla va exposar la seva preocupació a la Diputació, davant un projecte aturat des de fa gairebé dues dècades i que s’hauria de recuperar, més tenint en compte que «l’any passat 870.000 persones van utilitzar l’estació de l’AVE i la previsió és que aquest nombre vagi augmentant». A més, «estem lluitant, junt amb l’alcalde de la Secuita, perquè es facin aquests vials de connexió amb l’estació per afavorir a l’usuari del tren i poder arribar en un temps més curt», ha argumentat.

En cas de completar-se la construcció del vial de quatre carrils ja existent al barri de Sant Ramon, els usuaris de Tarragona «podrien arribar en deu minuts, es reduiria el nombre de vehicles a l’N-240 i hi hauria una repercussió positiva en el trànsit rodat que circula per les nostres carreteres». «Aquest seria l’accés més directe des de Tarragona», ha subratllat. «És un enllaç clau i seria una gran notícia per al nostre territori que fos una realitat per què milloraria la connectivitat, tant per les persones que utilitzen el vehicle privat com per aquelles que es desplacen en transport públic», ha dit l’alcalde de Perafort.

Pla ha afirmat que de la conversa amb la Diputació va sortir l’acord que l’ens «treballarà aquesta proposta i es posarà en contacte amb la Generalitat per, junt amb Perafort i la Secuita, tractar d’aconseguir aquestes dues infraestructures que facilitarien l’accés a l’estació».

Aprovat per Urbanisme

La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat celebrada el 24 d’abril del 2008 va acordar aprovar inicialment un pla especial que permetia la construcció del tram del vial que enllaçaria Tarragona amb l’estació de l’AVE pel barri de Sant Ramon. Aquesta infraestructura va ser projectada per l’Institut Català del Sòl (Incasòl). El pas següent va ser traslladar el contingut de l’acord al llavors conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, per decidir l’aprovació definitiva. Aquesta actuació no va prosperar i des de llavors el tram de vial que es va construir a finals dels anys noranta acaba amb una tanca. L’estació de l’AVE es troba a poc més de dos quilòmetres de distància.

La construcció del vial des de Sant Ramon i fins a l’estació està recollida en el Pla Territorial del Camp de Tarragona. Si finalment s’executa el projecte, l’usuari de l’AVE que sortís de Tarragona s’estalviaria més de tres quilòmetres i, a més, gairebé la meitat del recorregut el faria per una via de dos carrils en cada sentit.

Joan Martí Pla ha recordat que, en el seu moment, es va projectar una ARE (Àrea Residencial Estratègica) en el terme de Perafort. Amb la seva execució, es finançaria la construcció del conegut com a vial de Sant Ramon. L’esclat de la bombolla immobiliària el 2007 va ser la sentència i el projecte de finalització del tram restant del vial va quedar aturat.

tracking