Diari Més

Mobilitat

El pàrquing 'low cost' de l'estació de l'AVE a la Secuita tindrà 600 places

S’adjudica la compra de terrenys i l’Ajuntament fa ara de mitjancer per tal que la Generalitat recepcioni el vial d’accés d’Adif

Els terrenys tenen una superfície de 14.389 metres quadrats.

El pàrquing 'low cost' de l'estació de l'AVE a la Secuita tindrà 600 placesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de la Secuita es troba, des d’aquest dilluns, més a prop d’acabar amb el perillós estacionament de vehicles que es produeix cada dia al vial d’accés de l’Estació del Camp de l’AVE. Dilluns es va adjudicar la compra d’uns terrenys de 14.389 metres quadrats, que se situen a 210 metres de l’estació ferroviària, on construirà el pàrquing de baix cost amb el qual pretén acabar amb l’acumulació de vehicles als vorals de la TV-2231.

Només una oferta, que finalment serà l’adjudicatària, es va presentar al concurs públic que es va convocar el passat mes de gener per adquirir terrenys en un radi de 500 metres al voltant de l’estació. Es tracta d’un solar rústic amb oliveres, garrofers i pinar per a fusta on l’Ajuntament de la Secuita crearà sis-centes places d’aparcament –aproximadament– de baix preu (low cost). Per fer-ho, el consistori ha de començar ara a treballar en el canvi de la qualificació urbanística que, en el darrer terme, haurà d’aprovar la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat.

El solar es compra per un preu de 44.500 euros. Paral·lelament, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Eudald Roca, es començarà a redactar el projecte, amb l’horitzó de licitar-lo en els pròxims mesos, tan aviat com es pugui.

Amb el nou pàrquing, que gestionarà directament l’Ajuntament, es pretén acabar amb la perillositat i la mala imatge que ofereix, segons l’alcalde, el vial d’accés a l’Estació del Camp. «Forma part de la nostra política municipal. Considerem que, si fem una inversió pública, l’explotació també ho ha de ser. No tenim cap empresa participada. Tot el que fem, ho gestionem nosaltres», puntualitza Roca.

Recepció de l’accés

D’altra banda, l’Ajuntament de la Secuita està fent de mitjancer, actualment, per tal d’aconseguir que la Generalitat de Catalunya recepcioni el vial d’accés a l’estació, una carretera que pertany a Adif. Això permetria acabar amb la manca d’il·luminació i amb la resta de deficiències que presenta. «A hores d’ara, Adif no es fa càrrec, ni tampoc els Mossos, ni Carreteres de l’Estat», finalitza l’alcalde de la Secuita, Eudald Roca.

tracking