Diari Més

Música

Un centenar de trompistes es reuniran a Vila-seca aquest cap de setmana

El Conservatori de Música acull una nova edició de la Trobada de Trompistes de Catalunya

Imatge d'una formació de vent.

Un centenar de trompistes es reuniran a Vila-seca aquest cap de setmanaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conservatori de Música de Vila-seca acollirà el 10, 11 i 12 de febrer la 9a Trobada de Trompistes de Catalunya, amb la participació d’un centenar de trompistes. La trobada és oberta atrompistes aficionats, estudiants o professionals i està organitzada per l’Associació Catalana de Trompistes. Els participants intercanviaran experiències i gaudiran tocant el seu instrument, ajudant així a la projecció de la trompa a la societat.

Per aquesta trobada, el Conservatori comptarà amb solistes de les principals orquestres europees, professors i representants d’importants marques d’accessoris i instruments, i la col·laboració de diferents agrupacions musicals d’arreu de l’Estat. Per la seva banda, els trompistes vindran de tota Catalunya, d'arreu de l'Estat, Alemanya, Holanda i també Llatinoamèrica.

El programa previst s’encetarà amb el Concurs d’Interpretació de Trompa (de nivell superior) a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira, divendres dia 10 a les 4 de la tarda. El dissabte concentrarà el plat fort de la trobada amb la presentació i benvinguda a càrrec del professor del Conservatori Antoni Alburquerque, el qual estrenarà la seva obra 'Fanfàrria Vila-secana' a les 10.00 h a l’Auditori Josep Carreras. A continuació tindran lloc les classes magistrals a diferents espais del Conservatori que s’allargaran durant tot el dia i a les 11 del matí els participants i alumnes podran construir una trompa a través d’un taller coordinat per l’AMPA del centre. Per finalitzar el dia, a les 7 de la tarda es preveu un concert de solistes amb el quartet de corda i el pianista Alan Branch, a l’Auditori Josep Carreras.

La cloenda de la trobada arribarà el diumenge 12 de febrer, amb tot un seguit de classes grupals, un concert de grups de trompa a l’Auditori Josep Carreras a la 1 del migdia i un concert de jazz acompanyat de vermut al vestíbul, que posarà punt i final a l’esdeveniment.

tracking