Diari Més

L'Ajuntament recorda que Nova Dàrsena ha de pagar l'emissari trencat

La tuberia aboca aigües fecals a la Pellisseta

Les aigues fecals inunden la platja en episodes d'avaries.

L'Ajuntament recorda que Nova Dàrsena ha de pagar l'emissari trencatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Roda instarà la Generalitat de Catalunya a buscar una solució als abocaments d’aigües fecals que, periòdicament, pateix la platja de la Pelliseta, a tocar del Roc de Sant Gaietà, tal com han denunciat els veïns a través de Diari Més. Segons un comunicat del consistori, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i el regidor d’Urbanisme, Manel González, han sol·licitat una nova reunió amb el departament de Territori per tal de buscar una solució que desencalli el problema, el qual passa per la construcció d’un nou emissari submarí, ja que és el vell el que està provocant els abocaments d’aigües negres.

Els representants municipals també demanaran, segons diuen, l’arranjament de l’espigó de l’antic embarcador del Roc de Sant Gaietà. Tanmateix, el consistori recorda que ha de ser Nova Dàrsena Esportiva de Barà, l’actual concessionària del Port, l’empresa que s’hauria de fer càrrec de les despeses de construcció del nou emissari submarí. Per altra banda, el consistori rodenc ha anunciat que assumirà la meitat del cost de les obres d’arranjament de l’espigó del Roc de Sant Gaietà.

El vell emissari que transcorre per la platja de la Pelliseta es va trencar durant les obres de construcció del Port de Roda de Berà.

Tal com han explicat els propietaris del Roc de Sant Gaietà, aquesta canalització es posa en marxa en situacions d’avaria o de temporal i acaba abocant gran quantitat d’aigües fecals a la platja de la Pelliseta. Manel González, regidor d’Urbanisme, assegura que l’Ajuntament ha insistit en moltes ocasions sobre la necessitat de reparar aquest error, amb la construcció d’un nou emissari, «és el departament de Territori i Sostenibilitat qui ha d’exigir solucions a l’empresa a qui va adjudicar la concessió del port, causant del trencament de l’emissari».

Finalment, l’Ajuntament de Roda de Berà recorda que, l’any 2007 es va encarregar a Cedipsa S.L. un projecte per a un nou emissari submarí. «L’any 2012 es va encarregar fer una addenda d’aquest mateix projecte, i al novembre del 2016 la Generalitat va demanar a l’Ajuntament que es realitzessin una sèrie de modificacions del traçat i diversos canvis tècnics per tal de continuar amb la tramitació i resoldre la sol·licitud de construcció», asseguren des del consistori.

Per altra banda, des de l’executiu local de Roda de Berà, s’apunta al conveni signat entre Nova Dàrsena Esportiva de Barà, actual concessionària del Port, i l’Ajuntament al maig del 2007. En aquest, s’indica –en el seu punt sisè– que hauria de ser el Port qui ha de concórrer amb aquestes obres de construcció i subscriu «per part de Nova Dàrsena Esportiva de Barà es realitzarà a càrrec seu les obres necessàries per a conduir l’emissari submarí que des de la plaça del Mediterrani desemboca dins l’àmbit del port, mar endins, fins que la seva evacuació es produeixi fora de l’àmbit del port i el més lluny possible de la platja».

tracking