Diari Més

Pobresa energètica

Protesta pel tall d'aigua a una familia amb un nadó de 5 mesos a la Pobla de Montornès

La PAH Baix Gaià vol denunciar l'Ajuntament i la companyia Aqualia davant la Generalitat

Imatge dels membres de la PAH Baix Gaià protestant davant l'Ajuntament de la POble de Montornès.

Protesta pel tall d'aigua a una familia amb un nadó de 5 mesos a la Pobla de MontornèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres de la PAH Baix Gaià han protagonitzat aquest matí a la Pobla de Montornès un acte de protesta davant el consistori a causa del tall del subministrament d'aigua a una família del municipi que té un nadó de cinc mesos.

Segons explicava la portaveu del col·lectiu, Sol Baquer, en aquest cas s'estan incomplint els criteris que estableix la llei per assegurar que no resultin afectades persones amb risc de vulnerabilitat i per aquest motiu, si no hi ha una solució immediata des de l'Ajuntament, es presentarà una denúncia davant Consum de la Generalitat contra el consistori i la companyia Aqualia, concessionària del servei d'abastament d'aigua a la Pobla.

La parella va ocupar fa poc més d'un any i mig, expliquen des de la PAH, un habitatge buit propietat del Sareb, que estava absolutament abandonat i en mal estat. La parella va adequar l'habitatge i, tal com explicava Baquer, uns mesos després ja es va parlar amb l'Ajuntament sobre la situació d'aquesta família «i algunes altres del poble, per intentar donar solució a la seva situació de risc».

Lluny de trobar solucions, apunta Baquer, després de diversos talls en el subministrament, ara «ha estat la mateixa companyia la que ha rebentat l'escomesa d'aigua per impedir que es puguin connectar i agafar l'aigua». Segons la PAH, Aqualia els demana 300 euros pel comptador d'aigua i 500 euros per «una escomesa que ells mateixos han rebentat».

Durant la protesta, representants de la PAH Baix Già s'han reunit a l'Ajuntament amb la regidora de Benestar Social, Sandra Tarrascó però la trobava, segons Baquer, no ha tingut bons resultats. «La regidora», explicava «afirma que no pot fer res i que portarà el tema al Consell Comarcal, però s'està incomplint la llei que estableix les situacions de pobresa energètica i, a més, l'abastament d'aigua és una concessió municipal...».

Membres de la PAH Baix Gaià que han participat a la protesta.

Protesta pel tall d'aigua a una familia amb un nadó de 5 mesos a la Pobla de MontornèsDiari Més

tracking