Diari Més

Els germans Rovira cultiven els millors calçots de Tarragona a Torredembarra

Els agricultors han guanyat el XXXè Concurs de Cultivadors de Calçots de la Indicació Geogràfica Protegida del Calçot de Valls

El Jordi Rovira, a la dreta, amb el seu pare Daniel, al centre de la imatge, i el seu germà, també Daniel, a l'esquerra, amb els petits de la família, el dia del concurs de cultivadors.

Els germans Rovira cultiven els millors calçots de Tarragona a TorredembarraDaniel Rovira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi i Daniel Rovira s'han convertit, aquest 2017, en els millors cultivadors de calçots de laIndicació Geogràfica Protegida (IGP) del Calçot de Valls per segon any consecutiu. Els dos germans de Torredembarra han aconseguit la distinció aquest diumenge en el marc de la 36a Festa del Calçot de Valls, que premia les millors cebes de les quatre comarques que formen part de la IGP -Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp i Baix Penedès-. «És una satisfacció tant a nivell personal com per a tota la família que hi treballem», valora Jordi Rovira, que assegura que amb aquest premi es dóna una empenta al «sacrifici i esforç» del dia a dia, i els dóna forces «per seguir millorant».

Els germans Rovira han guanyat el concurs en diverses ocasions. Si bé el 2016 van imposar-se com als millors cultivadors, també van guanyar el primer premi per la mota amb méscameso calçots comestibles. El 2011 van aconseguir la segona posició com a millors cultivadors, i el 2013 i 2014 es van imposar al certamen, tal com va passar el 2016. Una cinquantena d'agricultors estan inscrits a la IGP, «però que participin al concurs en som uns 15 o 20», explica Jordi Rovira.

El flamant guanyador fa uns 20 anys que va començar en aquest món. El seu pare ja era pagès, i ara són el seu germà i el Jordi qui porten les terres. «Cultivem oliveres, conreu de secà i també horta, i un dels productes són els calçots». Rovira assegura que no hi ha cap secret per produir un producte de tanta qualitat: «Les coses es fan bé, o no es fan tan bé». Amb tot, una particularitat és que els germans Rovira llauren la terra amb tracció animal, concretament amb un cavall.

En aquesta edició del concurs, el jurat ha valorat la llargada de la part blanca del calçot, el gruix, la uniformitat i la textura, a més de la qualitat. El segon classificat ha estat el reusencJaume Papió, mentre que el tercer premi ha anat a parar a Altafulla, concretament als germans Blanch.

tracking