Diari Més

Meteorologia

Possibilitat de neu moderada al nord del Camp de Tarragona

Una bossa d'aire fred portarà nevades aquest dimecres a cotes de 400 metres

Imatge d'arxiu d'un camp amb neu als Ports del passat 19 de gener, en la que va ser la primera nevada del 2017 a la demarcació de Tarragona.

Arnes, neu, campACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un embossament d’aire fred, procedent de les latituds més altes, afectarà Catalunya aquest dimecres. A més de la baixada de les temperatures, es preveu que pugui nevar fora del Pirineu. La cota de neu se situarà als 400 metres al Prepirineu i també s’estendrà amb el pas de les hores a altres punts de la zona central del litoral i prelitoral, així com de la Catalunya Central, segons el Servei Meteorològic. Puntualment es podria veure neu per sota d’aquesta cota, fins i tot en forma de xàfec de neu granulada. Per sobre els 500 metres es podran acumular més de dos centímetres de neu i, per aquest motiu, el Servei Meteorològic ha emès un avís de situació de risc per neu.

La neu, segons el Servei Meteorològic, podria arribar al Baix Penedès entre el migdia i la tarda d'aquest dimecres, 25 de gener. Entre el vespre i la nit, podria nevar, a més de també en alguns punts del Baix Penedès, a la Conca de Barberà i a l'Alt Camp.

Aquesta pertorbació s’allunyarà dijous, però s’espera l’arribada d’un nou sistema frontal que donarà lloc a precipitacions extenses entre divendres i dissabte, però amb una cota de neu força més alta, per sobre dels 1.000 metres.

tracking