Diari Més

«Des de l'Ajuntament potenciem la formació orientada al mercat laboral»

La Pobla estrena avui la Festa Major d’hivern que, fins el 5 de febrer, oferirà una trentena d’actes

Joan Maria Sardà.

«Des de l'Ajuntament potenciem la formació orientada al mercat laboral»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Comença l’any i, a La Pobla, ho fa amb la Festa Major d’hivern. Tot a punt?

—Sí, ja estem preparats per començar a gaudir d’aquests dies de celebracions, que s’allargaran fins al 5 de febrer i que inclouen una trentena de propostes per a tots els gustos i edats. De fet, una vegada més hem configurat una Festa Major de caire familiar, amb actes per a públics de totes les edats, que combinen els més tradicionals i arrelats amb d’altres que estrenem enguany.

—Quines són les novetats que podem trobar al programa de festes?

—El programa de la nostra Festa Major d’hivern ja està molt consolidat, perquè hi ha activitats imprescindibles que any rere any són un èxit de participació i, per tant, cal mantenir-les. Però enguany apostem també per introduir quatre propostes noves. En concret, es tracta del sopar de germanor que celebrarem aquest dissabte, i que estarà amenitzat per l’orquestra Girasol. És un sopar en què l’Ajuntament facilitarà les taules, les cadires i l’animació musical, i els assistents només han de portar el seu sopar i les ganes de passar-s’ho bé.

—I les altres novetats, quines són?

—D’una banda, el 29 de gener gaudirem amb la timbalada que ens oferirà el Ball de Diables del municipi. Segur que serà tot un espectacle. I d’una altra banda, tancarem la Festa Major amb una doble proposta esportiva que estrenem enguany, com són els campionats de bàsquet 3x3 i de pàdel.

—A banda de les novetats ja comentades, quin acte destacaria del programa festiu?

—Més que un acte en concret, jo destacaria el conjunt, perquè totes i cadascuna de les propostes fan possible la Festa Major. És evident que hi ha imprescindibles com els actes litúrgics o la visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, però també tenim actes molt arrelats com la trobada de vehicles clàssics o la de col·leccionistes de plaques de cava, el correfoc o un acte que és relativament nou perquè que ja està plenament consolidat, com és el festival de màgia Abraca Pobla, que enguany ens permetrà gaudir de nou amb alguns dels millors mags del panorama internacional.

—Aquesta, però, no és l’única novetat del programa. Què més hi podrem trobar?

—El Ball de Diables ens oferirà, per primera vegada, una timbalada. I a més, des de l’Ajuntament organitzarem dos campionats esportius nous al municipi: un de bàsquet 3x3 i un altre de pàdel. I a més, també hem volgut aprofitar l’ambient festiu que viurà el municipi aquests dies per inaugurar la nova Avinguda de la Química, que uneix el nostre municipi amb el polígon nord i que sens dubte suposa una millora important per al municipi i per a la nostra gent.

—Quin grau d’implicació veïnal podem trobar en aquesta Festa Major?

—La implicació i la participació ciutadana és màxima, tant pel que fa a l’assistència als diferents actes programats, que sempre és excel·lent, com també en la preparació del programa festiu, que no seria possible sense la col·laboració de particulars i d’entitats. Des de la comissió de festes a les diferents entitats del municipi que participen activament de la Festa Major, tothom és necessari per fer que tot sigui un èxit.

—El creixement demogràfic que ha experimentat La Pobla en els darrers anys ha afectat al contingut del programa festiu?

—No. És cert que en l’última dècada hem rebut un volum considerable de nous habitants, però aquests s’han integrat perfectament en el tarannà del poble, que lògicament, per tradició i per dimensions, encara manté els hàbits i tradicions propis d’un municipi petit. Seguim programant tots els actes tradicionals que celebràvem abans del creixement demogràfic, tot i que lògicament hem de crear noves propostes i adaptar els actes a nous espais que donin cabuda a una major afluència de públic.

—Quin és el principal problema a La Pobla? Potser l’atur?

—L’atur és un problema, sí, però no de La Pobla, sinó del conjunt de la nostra societat. Els ajuntaments no tenim la competència en matèria ocupacional, tot i que lògicament no ens podem quedar de braços creuats si detectem que alguns dels nostres habitants passen per dificultats. En aquest sentit, fem tot el possible per ajudar la nostra gent. Seguim apostant de manera decidida pel pla d’ocupació local, i també hem impulsat diferents accions ocupacionals i formatives destinades, en definitiva, a reduir la taxa d’atur entre els nostres veïns i veïnes.

—Pot concretar quines són aquestes accions?

—Ara mateix tenim dues iniciatives en marxa. D’una banda, hem impulsat un programa d’ajuts a empreses i emprenedors per a la promoció de l’ocupació. Així, estem incentivant la creació de llocs de treball vinculats al municipi, ja sigui per iniciativa empresarial o per contractació de personal. I d’una altra banda, seguim apostant per l’organització de cursos formatius subvencionats, que permetin als nostres habitants reciclar, actualitzar o ampliar la seva formació orientada a l’accés al mercat laboral. L’oferta de cursos es va renovant amb cada edició, amb l’objectiu d’oferir propostes interessants per a tots els àmbits professionals.

—I en l’àmbit de les infraestructures, tenen prevista alguna actuació en els propers mesos?

—Bé, actualment estem adequant el pati de l’antiga escola per convertir-lo en un nou parc de lleure infantil, que s’afegirà als altres ja existents al municipi. El perfil dels veïns nouvinguts és majoritàriament de parelles joves, la qual cosa portarà, en un període relativament breu de temps, a un augment de la natalitat i, per tant, necessitarem equipaments de lleure per als infants del municipi. D’altra banda, el proper 4 de febrer inaugurarem la nova Avinguda de la Química, que connecta el nucli urbà de La Pobla amb el polígon nord.

—També han iniciat una campanya per fomentar la recollida controlada de residus voluminosos. Què ens en pot dir?

—Aquesta és una campanya que iniciarem en els propers dies. L’objectiu és oferir un servei municipal de recollida diària que facilitarà als nostres habitants el poder desfer-se d’aquells mobles vells, electrodomèstics i altres trastos o andròmines que, per volum, no poden ser dipositats a les escombraries i que caldria portar a la deixalleria.

tracking