Diari Més

Cambrils

La Policia Local consciencia sobre el 'bullyng' a més de 1.200 joves

Els agents imparteixen dos nous tallers en els instituts cambrilencs orientats a detectar i prevenir l'assetjament escolar i la violència de gènere i/o domèstica

Els dos agents escolars conversant amb el cap de la Policia Local.

La Policia Local consciència sobre el 'bullyng' a més de 1.200 jovesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els instituts cambrilencs compten aquest curs amb un nou taller de la Policia Local de Cambrils orientat a prevenir, detectar i combatre l’assetjament escolar, el qual ja ha arribat a més de 1.221 alumnes de 1r d’ESO dels centres del municipi. A aquesta novetat també s’hi afegeix un nou taller de dues sessions sobre violència de gènere i domèstica dirigit als alumnes de 3r d’ESO i de l’Escola d’adults.

Els dos nous tallers, que s’han posat en marxa aquest curs 2016-2017, se sumen als ja existents sobre educació viària i convivència i civisme. Aquesta formació s’imparteix des del 1991 –des de fa 25 anys- i combina sessions a l’aula amb tallers pràctics al circuit del parc del Pinaret.

Les sessions sobre l’assetjament escolar tenen l’objectiu que els joves puguin detectar un cas d’assetjament i saber com actuar enfront una situació d’aquestes característiques. El taller comença amb la projecció d’unes imatges que conviden als alumnes a reflexionar i compartir les seves opinions. Després els agents expliquen les conseqüències que pot provocar el bullying en la víctima. Per acabar, s’obre un nou espai de reflexió sobre què fer per solucionar aquesta problemàtica i els agents recorden les vies que es poden recórrer per demanar ajuda.

En el cas del taller sobre la violència de gènere i/o domèstica, la finalitat és crear un espai que ajudi a reflexionar sobre aquesta problemàtica per no reproduir patrons que perpetuen aquestes conductes. Les dues sessions serveixen perquè els alumnes identifiquin aquest tipus de violència i com es manifesta per tal de poder-la detectar i prevenir.

La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Yolanda Quílez, ha destacat la importància d’abordar aquestes dues problemàtiques als instituts perquè «lamentablement són una realitat i l’educació és una de les millors maneres de combatre-les». L’objectiu del programa educatiu de la Policia Local és donar eines als més joves per poder detectar, prevenir i conscienciar sobre aspectes clau, per aconseguir una bona convivència al municipi i minimitzar l’efecte d’aquests fenòmens de cara al futur.

tracking