Diari Més

Festes

La Canonja celebra Sant Sebastià amb dos caps de setmana plens d'actes

Hi haurà concerts i balls, competicions d’skate, de tennis i d’atletisme, espectacles infantils així com propostes plenes de tradició

Una edició passada de la Baixada de Carretons Infantil.

La Canonja celebra Sant Sebastià amb dos caps de setmana plens d'actesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Canonja dóna aquest dijous el tret de sortida a la Festa Major de Sant Sebastià. Fins al diumenge 29, el municipi s’omplirà de propostes festives, lúdiques i tradicionals per a tothom. Aquesta tarda es viurà un dels moments més divertits amb la XXI Baixada de Carretons Infantil, primer, i Jove, després. Posteriorment, la cultura prendrà el relleu amb la inauguració de l’exposició de Núria Rion i la xerrada Vine a conèixer Werther, la gran òpera romàntica, totes dues al Castell de Masricart. Divendres, coincidint amb la festivitat del patró canongí, es viuran alguns dels actes més tradicionals com la missa solemne, que comptarà amb la participació de la Coral Nova Unió de Vila-seca, la Processó amb l’acompanyament del seguici festiu, la ballada de gegants i les sardanes. Eva Cabezas, Kalderas i Tomás García faran riure a tots els presents al poliesportiu amb la seva Tarda de monòlegs. El mateix recinte acollirà a la nit el Ball amb Centauro la Grupestra.

Les activitats esportives seran les protagonistes del matí de dissabte. Des de les 11 del matí i fins a les 2 de la tarda, hi haurà un parc infantil, inflables, futbol bombolla i taula de surf als voltants del poliesportiu. Al migdia, els skaters ompliran l’Skate Park Municipal amb les seves acrobàcies durant el campionat d’Skate i Scooter. Ja a la tarda, l’Institut Collblanc serà l’escenari del XIè Torneig Escolar de Tennis Taula Sant Sebastià. Però no tot serà esport durant aquesta jornada. A les 6 de la tarda, començarà el Correfoc Infantil dels Diables de la Canonja, que recorrerà els carrers del municipi. La banda sonora del dia la posarà l’Orquestra Maravella, que a les 7 de la tarda oferirà el concert de Festa Major i a dos quarts de 12 de la nit el gran ball de Festa Major, quan aquest acabi hi haurà discoteca mòbil.

Diumenge al matí serà el torn dels cros. Així doncs, a partir de les 10, al Sector Nord, començaran el XXIII Cros Sant Sebastià, el XXXIII Cros Col·legi Aura i el XXI Cros Comarcal del Tarragonès. Al migdia, l’Ateneu Popular la Mina acollirà la presentació del llibre Montserrat Roig. Memòria Viva, a càrrec de la seva autora, Aina Torres. L’acte finalitzarà amb un vermut de Festa Major. La comèdia musical posarà punt final al primer cap de setmana de festa amb Las Chicas de oro i No me cuentes cuentos, a partir de les 7 de la tarda a la sala d’actes de l’Escola la Canonja.

Les activitats programades en el marc de la Festa Major es reprendran el dissabte 28 de gener amb l’espectacle infantil El regal, de la companyia Pengim Penjam a les 12 del migdia. A dos quarts de 7 de la tarda, la sala d’actes de l’Escola la Canonja acollirà el concert de música tradicional a càrrec dels alumnes de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler de Tarragona i la Canonja. A la nit, el ritme el marcaran els concerts que es faran al poliesportiu amb CBJ&Musics, Nit jove, Versiones vergonzosas, DJs i grups de ball del poble. L’últim dia de festa oferirà tres propostes ben diferenciades. A les 10 del matí hi haurà una exposició canina al parc del voltant del cementiri. Les piscines municipals acolliran una exposició de modelisme naval i a partir de dos quarts 3 de la tarda, l’Escudella popular serà l’encarregada de cloure els actes de la Festa Major de Sant Sebastià.

El Campionat d'Skate és un dels actes destacats.

La Canonja celebra Sant Sebastià amb dos caps de setmana plens d'actesCedida

tracking