Diari Més

L'Ajuntament de Torredembarra no recorrerà la sentència de la fotografia del Rei

L'alcalde, Eduard Rovira, explica que les consultes jurídiques apunten que el recurs no canviaria el resultat de la sentència

Pla obert de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, lligant la bandera espanyola al pal.

Eduard Rovira, fotografia, bandera, estelada, sentència, alcalde, senyera, Torredembarra, Ajuntament, espanyola, ReiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Torredembarra no recorrerà la sentència del Jutjat número 2 del contenciós administratiu de Tarragona que declara nul de ple dret l’acord del Ple de l’Ajuntament de Torredembarra de 31 de juliol de 2015 que va acordar col·locar una fotografia del Rei de mida carnet damunt la porta d’accés a la sala de plens. La sentència obliga al consistori a col·locar una fotografia del Rei, d’almenys 29x20 cm, «en un lloc preferent» de la Sala de Plens.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que les consultes jurídiques dutes a terme apunten a que el recurs no canviaria el resultat de la sentència. El batlle, amb el suport del grup municipal d’ERC, ha decidit no recórrer després de mantenir converses amb els grups i els regidors que van donar suport a la moció -ERC, ABG, CUP i la regidora de Convergència-.

L’Ajuntament disposa de vint dies per donar compliment a la sentència una vegada esdevé ferma.

El PSC es desmarca de les accions que «suposin l’incompliment d’una sentència judicial ferma»

La comissió executiva del PSC de Torredembarra ha manifestat en un comunicat que ni la decisió de penjar la bandera independentista ni la de col·locar la fotografia del rei de manera reduïda va comptar amb el seu suport. El grup municipal es desmarca d’aquesta manera de les «accions o omissions que suposin l’incompliment d’una sentència judicial ferma», ja que afirma que «mai les aprovaria ni afavoriria».

El PSC reitera el seu compromís de treballar «per trobar una solució dialogada, consensuada i pactada com a única via per solucionar un problema polític real d’encaix entre Catalunya i Espanya». El partit destaca que dóna suport i defensa la llibertat d’expressió, «ara i sempre».

El PSC explica que les persones que opten per la desobediència civil han de saber que això comporta «conseqüències que haurà d’assumir i afrontar», per la qual cosa demana a tothom respecte per les resolucions judicials, ja que «res no legitima ningú a situar-se fora, ni per sobre, de la legalitat existent».

tracking