Diari Més

L'alcalde retira l'estelada i penja una bandera espanyola a l'Ajuntament per ordre judicial

Eduard Rovira vol consensuar una decisió sobre la fotografia del Rei, que ara és de mida carnet i està situada damunt la porta de la sala de plens

Pla obert de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, després de penjar la bandera espanyola i, a sota, la senyera. Imatge del 4 de gener del 2017

alcalde, estelada, fotografia, senyera, Eduard Rovira, Rei, espanyola, Ajuntament, Torredembarra, bandera, sentènciaRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC), ha retirat la bandera estelada i ha penjat la bandera espanyola al costat de l’entrada de l’Ajuntament. Enfilat damunt d’una escala, el batlle ha donat compliment a la sentència judicial dictada arran d’un contenciós interposat per la Delegació del govern espanyol a Catalunya. Tot i això, Rovira ha pres la decisió personal de penjar la senyera sota la bandera espanyola per reivindicar la llibertat del poble català i com a símbol de rebuig a la «submissió», agafant com a inspiració l’època de les batalles navals. Aleshores, segons ha relatat l’alcalde, quan un vaixell en conqueria un altre, «l’ocupat» navegava fins a port amb la bandera del conqueridor damunt de la seva. D’altra banda, Rovira ha afirmat que vol consensuar una decisió sobre la fotografia del Rei, que ara és de mida carnet i està situada damunt la porta de la sala de plens. Una altra sentència arran d’una denúncia de l’Advocacia de l’Estat obliga el consistori a col·locar una imatge del monarca d’almenys 29x20 centímetres en un «lloc preferent» de la sala de plens.

El batlle ha assenyalat que, si bé descarten recórrer la sentència de les banderes, estudiaran presentar un recurs per la resolució sobre la fotografia del Rei, atès que «la llei no diu res de les mides que ha de tenir», ha dit.

La sentència sobre les banderes també condemna el consistori a pagar les costes del procediment, amb un màxim de 300 euros. Rovira ha garantit que, tal com va anunciar quan es va adoptar la decisió, serà ell qui n’assumeixi totes les conseqüències.

Divisió dins el Govern per la decisió d'alcaldia d'assumir la sentència

El grup municipal Alternativa Baix Gaià, amb representació dins el Govern, ha fet públic que no comparteix la decisió d’alcaldia d’assumir la sentència política, que consideren «una agressió a la llibertat de gestió i decisió política de l’Ajuntament de Torredembarra».

El partit polític rebutja la sentència i considera que «cal emprendre accions que faci arribar als poders de l’estat espanyol que som persones lliures i que les nostres accions polítiques responen a una voluntat ciutadana que ens va votar en les darreres eleccions». Alternativa Baix Gaià ha convocat una reunió d’urgència aquest 4 de gener a les 19.30h per analitzar la sentència i acordar possibles accions els propers dies.

Per altra banda, el regidor de C’s Javier Ramírez celebra que «la coherència i l’acció democràtica» prevalguin en el Consistori amb el compliment de la Llei de Banderes. Ramírez ha catalogat de «ridícul» l’acte de col·locació de la bandera espanyola per sobre de la catalana en el mateix pal i ha afirmat que «l’alcalde viu ancorat en el passat quan parla de ‘conquestes’».

El grup municipal ha destacat que «les preocupacions dels ciutadans de Torredembarra no són una guerra de banderes sinó l'atur, la falta de promoció turística i la falta d'inversió en la millora de la via pública». A més ha instat a l’alcalde a «deixar d’actuar d’una manera partidista i governar per a tots els ciutadans»

tracking