Diari Més

La Pobla de Montornès

Continua la recerca de Ramon García deu dies després de la desaparició

Busquen possibles pistes a les imatges enregistrades per les càmeres instal·lades a la via pública de la Pobla de Montornès

El desaparegut.

Continua la recerca de Ramon García deu dies després de la desaparicióDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu dies després de la desaparició del veí de la Pobla de Montornès Ramon García, familiars, amics, equips de voluntaris i tres patrulles, una de Mossos, altra de rastreig i una tercera de Bombers, continuen la recerca de l’home.

La policia catalana revisarà els enregistraments de dues càmeres de vídeo que estaven instal·lades en espais públics per comprovar si l’home, que té una discapacitat intel·lectual del 65%, va pujar a algun vehicle la tarda de la seva desaparició, o qualsevol altre indici. De moment, però, no hi ha novetats ni pistes que puguin ajudar a trobar-lo.

«Res de res, ja no sabem on buscar o rastrejar. Tot i que s’ha tret el dispositiu d’informació de la Pobla de Montornès, la seva cerca continua, no s’ha aturat en cap moment», ha explicat Sandra Tarrascó, tercera tinent d’alcalde del municipi qui, a més, té una estreta relació amb el desaparegut i la seva família. «Els conec des de fa catorze o quinze anys i som veïns. L’estem buscant com a qualsevol altra veí que hagués desaparegut però, per a mi, és un cas especial perquè, a banda, treballo en un centre per a discapacitats», diu.

Assegura que, a banda de les unitats especialitzades, molts voluntaris continuen la recerca a les zones més rurals. «Estem mirant a pous i basses, canals... Tot el que ja s’ha rastrejat s’està tornant a mirar. Estem tornant a obrir habitacions tancades, etc.», explica Tarrascó. La recerca està centrada, des de la seva desaparició del dia 24 a la tarda, al voltant de la Pobla de Montornès, als municipis de Roda de Berà, Bonastre, Salomó, Vespella, Nou de Gaià, Riera de Gaià i Torredembarra.

«No demanarà ajuda»

«Però tenim voluntaris que busquen per Reus, Tarragona i Salou. És impressionant. Grups de muntanyers, ciclistes i, fins i tot, boletaires, que s’han ficat a tot arreu, hi col·laboren», afegeix Sandra Tarrascó, qui assegura que el cas està també en mans de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Precisament, ahir, Sandra Tarrascó, lliurava els enregistraments de dues càmeres als Mossos per tal de revisar les imatges i intentar obtenir qualsevol pista del dia de la seva desaparició.

Tarrascó recorda que, a causa de la seva discapacitat intel·lectual, Ramon García –que té 53 anys– no demanarà ajuda als desconeguts. «No és capaç d’entaular una conversa. Ell parla dels seus temes preferits, com el futbol, però no demanarà mai ajuda», subratlla.

Viu amb la seva mare i, tot i que cada dia tenia la rutina de sortir a caminar, matí i tarda, mai havia passat una nit sencera fora de casa. L’última vegada que van veure a Ramon García va ser al casal en un cagatió per a la canalla del poble. El desaparegut anava vestit amb anorac de plomes amb caputxa, texans i bambes per caminar. Va indocumentat, sense mòbil ni diners. «La família de Ramon García està molt preocupada. La seva mare és gran i intentem mantenir-la al marge fins que aparegui», diu Sandra Tarrascó. El desaparegut és el més gran de quatre germans. Aquests, participen activament en la recerca.

tracking