Diari Més

Municipal

FCC Aqualia serà el soci privat de l'empresa mixta d'aigua al Vendrell

El ple aprova la seva contractació per tal que gestioni el 49% per un període de 25 anys

El ple del Vendrell es va celebrar dimarts a la tarda.

FCC Aqualia serà el soci privat de l'empresa mixta d'aigua al VendrellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa FCC Aqualia SA gestionarà el 49% de l’empresa mista que gestiona el servei d’aigua al Vendrell per un període de 25 anys. El Ple del Vendrell ha donat llum verd a la seva contractació i ha posat el punt final al procés de licitació d’aquest servei, que s’ha hagut de repetir després que ho ordenés una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de l’any 2014 a causa d’un error de forma en l’anterior adjudicació.

Després d’un període de licitació de dos anys, dimarts a la tarda el ple va aprovar novament la contractació d’Aqualia com a soci privat que seguirà gestionant el 49% de l’empresa mixta per un període de 25 anys, després que els serveis tècnics consideressin que era la millor oferta de les dues presentades al concurs. L’altra empresa licitadora que s’havia presentat és Agbar-Sorea, que en el seu dia va presentar al·legacions contra l’anterior licitació. Per completar el procés caldrà liquidar la societat Aigües de Tomoví i crear-ne una de nova, de la qual encara no se’n coneix el nom.

El plenari, d’altra banda, també va acordar preveure que en el futur Consell d’Administració de l’empresa mixta hi siguin representats tots els grups polítics municipals per augmentar-ne la transparència, un fet que s’haurà d’incloure en els nous estatuts.

El punt va quedar aprovat amb 13 vots a favor –els 8 vuit del Govern amb els de ciutadans i el Partit Popular–, 7 en contra (PxC, SSP, SP) i l’abstenció de la regidora d’ERC, Eva Mata.

L’EMMPAC serà conservatori

Tanmateix, la sessió de ple va aprovar sol·licitar la creació d’un centre d’ensenyaments artístics professionals de música per a l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) mitjançant el conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquest és el primer pas perquè l’EMMPAC esdevingui Conservatori, una aspiració per a la qual l’Ajuntament del Vendrell fa temps que hi treballa i que es contempla en l’horitzó del 2018.

Segons la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, la idea és que una part del centre seguís sent escola de música, i depenent de l’Ajuntament del Vendrell, mentre que l’altra fos un Conservatori, depenent en aquest cas de la Generalitat, que es faria càrrec del seu finançament.

Des de l’Ajuntament es manté que l’EMMPAC compleix els requisits per poder ser conservatori de grau professional. Segons el consistori, «d’una banda, perquè el Vendrell és la vila nadiua de Pau Casals i, en el seu context sociocultural, la música és molt important. D’altra banda, perquè la situació geogràfica dels conservatoris de la província de Tarragona fa que l’alumnat del Baix Penedès i de les comarques properes s’hagin de desplaçar molt per poder seguir els seus estudis professionals i amb el Conservatori al Vendrell el mapa territorial tarragoní i penedesenc quedaria complert». Les actuals instal·lacions de l’EMMPAC estan pensades per a aquest objectiu. L’escola disposa d’una edifici de tres plantes situat al centre de la vila amb dos auditoris, una sala polivalent i una sala de postproducció.

FangArt Festival de Ceràmica

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar les bases de FangArt Festival de Ceràmica del Vendrell, que neix amb l’objectiu de ser un aparador de la creació artística amb l’especialitat de ceràmica i un punt de trobada per a ceramistes.

El Festival FangArt està programat per la primavera-estiu de l’any vinent, i ja se sap que es farà a Sant Salvador. Aquest punt del pleanri va quedar aprovat amb 19 vots a favor i les dues abstencions d’SP.

tracking