Diari Més

Ulldemolins

L'església parroquial de Sant Jaume Apòstol llueix un nou coronament del campanar

El nou projecte té l'objectiu d'evitar l'entrada d'aigua i donar unitat al conjunt arquitectònic

El nou coronament consisteix en una cúpula de forma semiesfèrica, amb lluentó i creu projectada per l'arquitecta Emilia Juan-Dalac.

L'església parroquial de Sant Jaume Apòstol llueix un nou coronament del campanarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església parroquial de Sant Jaume Apòstol d’Ulldemolins, al Priorat, compta amb un nou coronament del campanar. Des del 1993 al campanar hi havia un cupulí projectat per l’arquitecte Xavier Climent, el qual es va deteriorar a causa de l’entrada d’aigua i del fort vent. Per aquest motiu s’ha col·locat un nou coronament del campanar, el qual té l’objectiu de donar unitat al conjunt arquitectònic, fer una estructura lleugera per no afectar l’estabilitat del campanar i evitar l’entrada d’aigua per no malmetre la construcció existent.

Aquest nou coronament, projectat per l’arquitecta Emilia Juan-Dalac, consisteix en una cúpula de forma semiesfèrica, amb lluentó i creu, per tal d'aconseguir la volumetria original dissenyada per Mn. Jaume Amigó a finals del segle XVI. La cúpula, d’estructura metàl·lica de vuit tubs corbats i cobriment mitjançant xapa de zinc, té un diàmetre de 5,60 m i una alçada total de 4,50 m.

Una església renaixentista

L'església parroquial de Sant Jaume Apòstol és una obra renaixentista projectada per Mn. Jaume Amigó, fill d’Ulldemolins, sota la direcció de Pere Blai entre els anys 1584 i 1590. La façana, feta de carreus encoixinats als angles, té al centre la portada monumental i a l'esquerra s'alça el campanar. Al llarg del temps, el campanar ha comptat amb diverses reconstruccions a causa de l’impacte de diversos llamps i la restauració de l’Església i consolidació dels seus fonaments, entre els anys 1983 i 2002.

La nova cúpula

L'església parroquial de Sant Jaume Apòstol llueix un nou coronament del campanarCedida

tracking