Diari Més

Successos

Indignació a la Pobla de Mafumet per la mort d'una dona a mans del seu home

L’autor de l’assassinat es va entregar a la comissaria dels Mossos de Campclar, on va declarar que havia matat amb un ganivet a Carmen Ginés

El cos sense vida de Maria del Carmen és introduït a la furgoneta funerària a les portes de la casa.

Indignació a la Pobla de Mafumet per la mort d'una dona a mans del seu homeMoisés Peñalver

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

María del Carmen Ginés Abelló, de 44 anys, va morir la nit de dissabte al pis de la Pobla de Mafumet on vivia amb Francisco Javier Mora Muñoz, amb qui estava casada. L’home es va entregar a les 12 del migdia d’ahir a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Campclar, a Tarragona, on va confessar ser l’autor del crim i on va quedar –lògicament– detingut. A hores d'ara encara roman al calabós de Campclar i passarà a disposició judicial entre dimarts i dimecres, ja que encara s'estan duent a terme diligències. El cas es troba sota secret de sumari.

El crim es va cometre amb una arma blanca que van causar ferides letals en la dona, segons van apreciar els agents que es van traslladar al pis del matrimoni, que feia pocs anys que s’havien casat. María del Carmen tenía una filla d’un anterior matrimoni, que actualment té 16 anys.

Precisament va ser ella la que va alertar al seu pare –primer espòs de la difunta– que, casualment, es trobava a un bar proper, al carrer Major (a prop de l’Ajuntament), quan va començar a circular la notícia, segons van manifestar al mateix establiment.

A les tres de la tarda d’ahir l’autoritat judicial ordenava l’aixecament del cadàver al domicili, un tercer pis del número 15-17 del carrer Reus, d’on una hora després sortia la furgoneta blanca que conduïa el seu cos, al qual se li farà la corresponent autòpsia. María del Carmen és molt coneguda al poble, no tan sols per ser la filla de la família que gestiona el Bar Carmen, al carrer Mare de Déu del Pilar, proper al seu domicili, sinó que també va estar a les llistes de CiU a les Eleccions Municipals del 2011. Els Mossos d’Esquadra mantenien ahir a la nit detingut a l’assassí confés a l’espera de traslladar-lo, possiblement avui, a l’autoritat judicial que ordenarà el seu ingrés a presó amb tota probabilitat.

Les investigacions han quedat en mans de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial del Camp de Tarragona que va realitzar les tasques pròpies de policia científica al domicili. Sembla que no es tracta d’un cas excessivament complicat, ja que les tasques d’inspecció ocular i enregistrament del lloc del crim van ser ràpides. Prova d’això és que ni tan sols es va precintar la porta del pis, com és habitual en aquests casos.

Indignació al poble

La presència policial al tranquil carrer de Reus va generar que alguns veïns –pocs, perquè era diumenge– manifestessin la seva indignació. «Carmen era una dona molt maca i molt coneguda, perquè havia estat alguns anys amb les germanes al bar dels seus pares molt freqüentat», deia amb accent andalús una veïna que passejava el seu gos. «No es mereixia que li passés això» –deia un altra dona– que assegurava que «el seu home provenia del barri de Bonavista de Tarragona». El que estava clar és que Maria del Carmen i Francisco Javier Mora no havien exterioritzat cap signe extern de baralles ni discussions, com és habitual en els casos de violència de gènere. Així que el cas va deixar petrificats a tots els que la coneixien.

Una dona que havia estat cuinera al bar Carmen, i que esperava a les portes de l’Ajuntament per mostrar la seva indignació, no deixava de repetir que «Carmen era una bellíssima persona, amable amb tots i amb una manera de ser que feia que tothom la estimés al poble». A la finestra d’un pis del mateix carrer una dona expressava la seva indignació contra l’home, al que insultava pel que havia fet. I era normal, perquè, a la Maria del Carmen, «tothom l’estimava».

Una senyora explicava que, des que va agafar una al·lèrgia, «va haver de deixar la seva feina al bar dels pares i ara cuida a una senyora en el carrer Serra D’Or. Últimament se la veia feliç, ningú entén res del que ha passat».

L’alcalde, Joan Maria Sardà, va manifestar a diarimes que estava previst que María del Carmen entrés el pròxim dia 4 de gener a la brigada de neteja de l’Ajuntament, on, de tant en tant hi treballava de forma puntual.

Ningú sospitava res

Els que comparteixen edifici amb el matrimoni es van sorprendre també, «no era una parella que donés símptomes externs de violència, ni discussions. Això sí, cadascú a el seu, no tenien una relació profunda de veïnatje».

Ahir, al vespre, entre 150 i 200 persones es van manifestar davant les portes de l’Ajuntament per mostrar el seu condol i la seva tristesa per aquest acte de violència masclista. Al davant de les portes l’alcalde i els regidors van mantingut un minut de silenci, juntament amb els que van reunir-se a la plaça. Els plors, especialment dels familiars, trencaven el silenci. Tots a l’Ajuntament es van solidaritzar amb la germana i el germà de la víctima.

Un ple urgent acorda dos dies de dol a la població

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet va decretar ahir dos dies de dol i la suspensió de tots els actes organitzats pel consistori, entre els que es trobaven els d’ahir amb motiu de la Marató. L’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, va expressar el seu rebuig a aquest nou cas de violència masclista en nom de la corporació municipal i va afirmar que el poble estàva trist i consternat per l’assassinat d’aquesta veïna, Maria del Carme Ginés. «No hi ha paraules per expressar el què sentim en aquests moments de dolor i tristesa», va manifestar el batlle de la localitat del Tarragonès.

Unes 200 veïns van participar en la concentració a l'Ajuntament.

Indignació a la Pobla de Mafumet per la mort d'una dona a mans del seu homeOlívia Molet

tracking