Diari Més

Successos

El Govern condemna l'homicidi de la dona morta a la Pobla de Mafumet

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD) reitera en un comunicat el compromís de la Generalitat de lluitar contra la violència masclista

Pla general del ple extraordinari de l'Ajuntament de la Pobla de Mafumet per condemnar la mort d'una veïna a mans de la seva parella.

El Govern condemna l'homicidi de la dona morta a la Pobla de MafumetACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Catalunya ha condemnat aquest diumenge a la tarda l'homicidi d'una dona de la Pobla de Mafumet, en un presumpte nou cas de violència de gènere. En un comunicat, la Generalitat expressa el seu sentit condol a la família i amics de la víctima i, en veu de la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Teresa M. Pitarch, s'ha reiterat el compromís del Governde lluitar contra la violència masclista. «Per aconseguir una Catalunya lliure de violència masclista hem d'avançar en un canvi de valors», cita el document. «Si les dones encara pateixen violència masclista és perquè a la nostra societat encara hi ha una manca intolerable de reconeixement de l'autoritat i de la llibertat de les dones», assenyala Pitarch.

La presidenta de l'ICD ha exposat, a més, que «per aconseguir el país que somiem, on cap dona, noia o nena pugui patir agressions masclistes de cap mena, cal avançar en el coneixement i la identificació de la violència masclista, i comptar amb la complicitat de tothom per desmuntar-la», afirma.

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest diumenge al migdia un home com a presumpte autor de la mort de la seva parella a La pobla de Mafumet (Tarragonès). L'home s'ha personat a la comissaria de la policia catalana de Campclar, a Tarragona, confessant-se autor de la mort de la dona. Els agents s'han personat a un domicili de la Pobla de Mafumet per comprovar els fets i hi han trobat el cadàver, amb signes de violència.

Segons ha pogut saber l'ACN els fets van passar aquest dissabte al vespre al pis 3er 3ª del número 15 del carrer Reus, de la Pobla de Mafumet. L'home, de 44 anys i casat amb la víctima des de feia dos, hauria mort la dona amb una arma blanca.

La notícia ha consternat la Pobla de Mafumet, ja que la víctima, de 44 anys, havia treballat en un bar de la família i actualment tenia cura d'una persona gran. Més de 300 persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda a les portes de l'Ajuntament per condemnar la mort de la veïna, i s'han decretat dos dies de do oficial, així com la suspensió d'actes lúdics i culturals, com més el cas de les activitats en relació amb 'La Marató de TV3.

Mitjans a disposició de les víctimes

L'Institut Català de les Dones posa a disposició de les víctimes que pateixen situacions de violència masclista la línia telefònica 900 900 120. Es tracta d'un servei totalment confidencial i permanent, obert les 24 hores del dia, tots els dies de l'any. També està a la disposició de totes les dones que ho necessitin la xarxa de cent serveis municipals o comarcals d'informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat per tot el territori.

tracking